Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De Rijksoverheid heeft om grip op het coronavirus te krijgen een aantal maatregelen genomen. Kijk hier voor de huidige maatregelen. Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover ? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Einde cameratoezicht in Cypresstraat en Aan de Linde

19 maart 2019
Op dinsdag 22 januari 2019 is bij een woning aan de Cypresstraat in Echt een explosief aangetroffen. Vervolgens zijn samen met politie en justitie maatregelen getroffen om de veiligheid te garanderen.

Omdat er tegelijkertijd bij een woning aan de Velgraafweg in Holtum en eerder bij een woning op Aan de Linde in Nieuwstadt dezelfde incidenten hebben voorgedaan heeft op 18 maart 2019 een gezamenlijke driehoek (overleg burgemeesters, politie en Openbaar Ministerie) met de gemeente Sittard-Geleen plaatsgevonden. In deze driehoek is de actuele dreiging besproken naar aanleiding van de incidenten met granaten, die in beide gemeentes plaatsvonden.


Dreiging afgenomen

Op basis van de actuele informatie die de gemeente heeft ontvangen van politie en Openbaar Ministerie blijkt dat de dreiging is afgenomen. Politie en Openbaar Ministerie hebben geadviseerd de maatregelen te beëindigen. De gemeente heeft daarom besloten dat vanaf vandaag het permanent cameratoezicht Aan de Linde stopt. Komende vrijdag stopt ook het cameratoezicht op de Cypresstraat De politie zal beide straten en de omgeving wel onder de aandacht blijven houden. Bewoners worden hierover geïnformeerd middels een brief.