Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De Rijksoverheid heeft om grip op het coronavirus te krijgen een aantal maatregelen genomen. Kijk hier voor de huidige maatregelen. Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover ? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Energiebesparende maatregelen huiseigenaren

4 februari 2020
duurzaamheid
Het Rijk heeft extra financiële middelen vrijgemaakt om huiseigenaren voor te lichten en te stimuleren om energiebesparende maatregelen te nemen. Ook de gemeente Echt-Susteren maakt gebruik van deze Regeling Reductie Energiegebruik. De Energie Coöperatie Echt-Susteren Energie (www.echtsusterenenergie.nl ) voert de maatregelen door. Daarom heeft de Energie Coöperatie een subsidie ontvangen van de gemeente Echt-Susteren.

De Energie Coöperatie gaat in 2020 de volgende activiteiten ondernemen:

  • het organiseren van informatiebijeenkomsten.
  • het openen van een energiewinkel.
  • het aanbieden van een “gratis” eerste lidmaatschapsjaar dat weer recht geeft op aanvullende diensten(tegen gereduceerd tarief) van de Energie Coöperatie zoals: een besparingsadvies door energiebesparingsverkenner; en een isolatie-/opwekadvies door een energiecoach. 
  • het promoten van kleine energiebesparende maatregelen zoals: het inregelen van de cv-installatie, het aanbrengen van radiatorfolie en tochtstrips/-borstels, het plaatsen van led-lampen en het aanbieden van een energiebesparingspakket.

Heeft u interesse om uw huis te verduurzamen? Neem dan contact op met de energiecoöperatie om te zien wat zij voor u kunnen betekenen via info@echtsusterenenergie.nl