Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De Rijksoverheid heeft op 31 maart de aangescherpte maatregelen verlengd (tot en met 28 april) om het coronavirus onder controle te krijgen. Kijk hier voor deze aangescherpte maatregelen. Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover ? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Gemeentehuis gesloten op maandag 13 april 2020
In verband met tweede Paasdag is het gemeentehuis maandag 13 april 2020 gesloten.

 

Energiebesparende maatregelen huiseigenaren

4 februari 2020
duurzaamheid
Het Rijk heeft extra financiële middelen vrijgemaakt om huiseigenaren voor te lichten en te stimuleren om energiebesparende maatregelen te nemen. Ook de gemeente Echt-Susteren maakt gebruik van deze Regeling Reductie Energiegebruik. De Energie Coöperatie Echt-Susteren Energie (www.echtsusterenenergie.nl ) voert de maatregelen door. Daarom heeft de Energie Coöperatie een subsidie ontvangen van de gemeente Echt-Susteren.

De Energie Coöperatie gaat in 2020 de volgende activiteiten ondernemen:

  • het organiseren van informatiebijeenkomsten.
  • het openen van een energiewinkel.
  • het aanbieden van een “gratis” eerste lidmaatschapsjaar dat weer recht geeft op aanvullende diensten(tegen gereduceerd tarief) van de Energie Coöperatie zoals: een besparingsadvies door energiebesparingsverkenner; en een isolatie-/opwekadvies door een energiecoach. 
  • het promoten van kleine energiebesparende maatregelen zoals: het inregelen van de cv-installatie, het aanbrengen van radiatorfolie en tochtstrips/-borstels, het plaatsen van led-lampen en het aanbieden van een energiebesparingspakket.

Heeft u interesse om uw huis te verduurzamen? Neem dan contact op met de energiecoöperatie om te zien wat zij voor u kunnen betekenen via info@echtsusterenenergie.nl