Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De Rijksoverheid heeft op 24 juni aangegeven dat de coronamaatregelen verder worden verruimd. Kijk hier voor de huidige maatregelen. Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover ? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Energiebesparende maatregelen huiseigenaren

28 mei 2020
Voucher energiecoorperatie
In het kader van de start van het project Regeling Reductie Energiegebruik (RRE) heeft wethouder Hub Meuwissen (Duurzaamheid) de eerste voucher uitgereikt aan Lens Goossens, secretaris van Energie Coöperatie Echt-Susteren.

Op de foto te zien: Lens Goossens (secretaris Energie Coöperatie Echt-Susteren) en wethouder Hub Meuwissen.

Regeling via Energie Coöperatie Echt-Susteren

Het Rijk heeft extra financiële middelen vrijgemaakt om huiseigenaren voor te lichten en te stimuleren om energiebesparende maatregelen te nemen. De gemeente Echt-Susteren maakt gebruik van deze Regeling Reductie Energiegebruik. De Energie Coöperatie Echt-Susteren Energie (ESE) heeft van de gemeente voor de uitvoering een subsidie ontvangen.


Voucher

Huiseigenaren uit de gemeente Echt-Susteren kunnen bij ESE een voucher aanvragen. Met deze voucher kunnen ze tot het waardebedrag kleine energiebesparende producten aanschaffen zoals tochtstrips, radiatorfolie, energiebesparende LED lampen, slimme radiatorkranen, isolatiemateriaal, een waterbesparende douchekop, een energieverbruikmeter en advies over het verduurzamen van de woning. De kosten hiervan kunnen tot het waardebedrag van de voucher worden gedeclareerd bij ESE.


Meer informatie

Kijk voor meer informatie en het aanvragen van de voucher op www.echtsusterenenergie.nl