Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De Rijksoverheid heeft om grip op het coronavirus te krijgen een aantal maatregelen genomen. Kijk hier voor de huidige maatregelen. Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover ? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Energiebesparende maatregelen huiseigenaren

7 juli 2020
groene energie
Het Rijk heeft extra financiële middelen vrijgemaakt om huiseigenaren voor te lichten en te stimuleren om energiebesparende maatregelen te nemen. De gemeente maakt gebruik van deze regeling genaamd ‘Regeling Reductie Energiegebruik’ door de lokale Energie Coöperatie een subsidie te verstrekken zodat zij u kunnen helpen bij het verduurzamen van uw woning.

Voucher aanvragen

Huiseigenaren uit de gemeente Echt-Susteren kunnen bij de coöperatie een voucher van €70,- aanvragen (maximaal 1 voucher per huishouden) en hiervan kleine energiebesparende producten aanschaffen zoals tochtstrips, radiatorfolie, energiebesparende LED lampen, slimme radiatorkranen, isolatiemateriaal, een waterbesparende douchekop, energieverbruikmeters, slimme thermostaat, deurborstels, radiatorventilator, waterzijdig inregelen CV, luchtafscheider CV, vuilafscheider CV, kraanfilter en advies over het verduurzamen van de woning. De voucher is geldig tot 28 februari 2021.


Lid worden coöperatie

Door het aanvragen van de voucher bent u automatisch tot 31 december 2021 lid van de Energie Coöperatie Echt Susteren Energie. Hierdoor kunt u ook na 28 februari 2021 gebruik maken van hun adviesdiensten. Kijk voor meer informatie op www.echtsusterenenergie.nl of mail naar voucher@echtsusterenenergie.nl.