Vanwege de Provinciale Staten verkiezingen en de waterschapsverkiezingen is het gemeentehuis op woensdag 20 maart 2019 gesloten voor bezoekers. Ook telefonisch is het gemeentehuis die dag niet bereikbaar. Uitsluitend het stembureau in het gemeentehuis is geopend van 7.30 tot 21.00 uur.

Energiecoöperatie

Duurzaamheid en groene energie worden steeds belangrijker, ook in onze gemeente. Om duurzame oplossingen te verspreiden onder de inwoners van de gemeente is de Energie Coöperatie Echt-Susteren Energie (ESE) opgericht. Zij gaan energiezuinige en duurzame oplossingen bij de inwoners van deze gemeente op de kaart zetten. Duurzaam produceren, inkopen en besparen van energie, daar gaat het om!

Dankzij de coöperatie kunnen inwoners samen slimmer en efficiënter met energie omgaan, dat is goed voor hun portemonnee én het milieu. Bovendien kunnen we met de coöperatie, onafhankelijk van grote energieleveranciers  investeren in duurzame projecten. De coöperatie kan veel samenwerken met lokale ondernemers om ook de werkgelegenheid te stimuleren. Coöperaties in andere gemeenten hebben al veel successen geboekt op het gebied van energiebesparing, opwekking van duurzame energie en energielevering. De coöperatie draagt bij aan nieuwe samenwerkingsverbanden en innovatieve technische oplossingen en nieuwe verdienmodellen. 

Meer informatie over lidmaatschap, activiteiten en overige vragen kunt u vinden op www.nieuweergieinlimburg.nl of op de website van de energiecoöperatie : www.echtsusterenenergie.nl. U kunt ook contact opnemen met Echt-Susteren Energie via info@echtsusterenenergie.nl.