Papieren coronabewijs aanvragen? Bel dan met de CoronaCheck-helpdesk (0800-1421).

Evacuatieplicht Aasterberg en Visserweert vervalt vanaf 18.00 uur

16 juli 2021
Crisisgebied hoogwater
De grootste dreiging van het hoogwater van de Maas in de gemeente Echt-Susteren is afgenomen waardoor de veiligheidssituatie in de dorpen tussen de Maas en het Julianakanaal geen aanleiding meer geeft voor een evacuatiebevel.

Evacuatiebevel vervalt

Daarom vervalt het evacuatiebevel per 18.00 uur vrijdagavond. De noodverordening blijft wel van kracht in het veiligheidsrisicogebied (zie het blauwe gebied op bovenstaande kaart) tot maandagochtend 9.00 uur. Dit betekent dat het veiligheidsrisicogebied blijft afgesloten en alleen inwoners en hulpverleners het gebied mogen betreden. 

Toezicht in veiligheidsrisicogebied 

De gemeente, politie en handhaving blijven toezicht houden in het gebied. Dit betekent dat geëvacueerde woningen in de gaten worden gehouden. Ook worden ramptoeristen geweerd en mogelijk beboet. Kom dus niet naar het veiligheidsrisicogebied indien u hier niet woont. 


Advies voor minder zelfredzame blijft 

Inwoners van de dorpen Illikhoven, Visserweert, Aasterberg, Kokkelert en Roosteren mogen dus wel weer terug naar huis keren. Het evacuatieadvies voor kwetsbare ouderen of mensen die niet zelfredzaam zijn blijft uit voorzorg wél bestaan.

Gemeente blijft waakzaam

De gemeente blijft het hoogwater, de dijken, beken en kwelwater in samenwerking met het Waterschap en de Veiligheidsregio nauwlettend in de gaten houden. Mocht de situatie toch onverhoopt veranderen, dan wordt u hiervan zo snel mogelijk op de hoogte gesteld.