Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De Rijksoverheid heeft op 23 maart nieuwe aangescherpte maatregelen genomen om het coronavirus onder controle te krijgen. Kijk hier voor deze aangescherpte maatregelen. Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover ? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Gemeentehuis gesloten op maandag 13 april 2020
In verband met tweede Paasdag is het gemeentehuis maandag 13 april 2020 gesloten.

 

Evenementenvergunning

Wanneer een evenementenvergunning?

Voor het organiseren van een groter evenement (B- en C-evenementen) vraagt u een vergunning aan bij de gemeente. Een evenementenvergunning is bijvoorbeeld nodig als:

 • Het gaat om bijvoorbeeld een feest, een herdenking, show of rommelmarkt
 • Het evenement kan op meerdere plekken tegelijkertijd zijn
 • Het evenement kan langer dan een dagdeel duren
 • Het evenement is op of langs de openbare weg
 • Het is nodig de straat af te sluiten voor het evenement
 • De hulpdiensten kunnen door het evenement belemmerd worden
 • Er kan sprake zijn van geluidhinder
 • Het kan zijn dat er tenten, springkussens, bars, mobiele wc's en dergelijke geplaatst worden

De gemeente beoordeelt de vergunningsaanvraag onder meer op: veiligheid, bereikbaarheid, de aanwezigheid van toiletten, medische voorzieningen, brandveiligheid, het schenken van alcohol en mogelijke overlast door muziek.


Besluit brandveilig gebruik en basishulpverlening overige plaatsen (BGBOP)

Per 1 januari 2018 is er het Besluit brandveilig gebruik en basishulpverlening overige plaatsen (BGBOP). Dit besluit stelt onder andere strenge eisen aan de tekening die bij een aanvraag moet worden ingediend. De hierin opgenomen voorschriften gelden voor alle evenementen of activiteiten die buiten plaatsvinden. Het BGBOP kunt u hier raadplegen.


Veiligheidsplan

Stuur naast het aanvraagformulier ook een veiligheidsplan en tekeningen mee. Een voorbeeld van een veiligheidsplan vindt u hier op de website van de Veiligheidsregio Noord-Limburg. De tekeningen moeten voldoen aan de nieuwe indieningsvereisten. Deze eisen vindt u op het aanvraagformulier.


Registratie zorgcontacten en zorgverlening tijdens evenementen

De EHBO-leverancier dient na afloop van een evenement een registratie van zorgcontacten tijdens het evenement te overleggen aan de Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio (GHOR). Dit kan per e-mail aangeleverd worden via GHORevenementen@vrln.nl. In onderstaande flyer vindt u meer informatie over zorgverlening tijdens evenementen.

pdf Flyer zorgverlening bij evenementen (PDF, 967.58 KB)

Evenementenverkeersregelaars

Wilt u een evenement op de openbare weg organiseren, zoals een sportevenement of optocht? Dan bent u verplicht om evenementenverkeersregelaars in te zetten. Neem voor meer informatie contact op met Stichting Menswel.

Om een vergunning aan te vragen geeft u door:

 • Reden/doel van het evenement
 • Wanneer en hoe laat het plaatsvindt
 • Het aantal mensen dat u verwacht

Formulieren

 • Vul het onderstaande formulier in en stuur het op naar de gemeente. U mag dit ook digitaal aanleveren als bijlage bij het contactformulier. Let op: het is niet voldoende om alleen een contactformulier in te vullen, het aanvraagformulier dient als bijlage meegestuurd te worden.
 • Lever hierbij ook een veiligheidsplan aan en een duidelijke plattegrondtekening van het evenement op schaal, met daarop aangegeven waar bijvoorbeeld tenten staan, waar een bar komt enzovoort.
 • Dien de vergunningsaanvraag minimaal acht weken van te voren in.
pdf Aanvraagformulier evenementenvergunning (PDF, 591.64 KB)

Stuur het formulier naar:

Gemeente Echt-Susteren
Postbus 450
6100 AL Echt

De kosten bedragen € 46,55 voor commerciële instellingen en particulieren. Verenigingen betalen € 18,85 (2020).  Als gevolg van andere vergunningen en/of ontheffingen kan het totale legesbedrag hoger zijn.