Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De Rijksoverheid heeft op 24 juni aangegeven dat de coronamaatregelen verder worden verruimd. Kijk hier voor de huidige maatregelen. Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover ? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Gebruik een AED en red een leven!

14 november 2018
aed
De gemeente vindt het van belang dat een breed netwerk van mensen gebruik kan maken van een AED in de buurt. Het is ontzettend belangrijk om snel te handelen om iemands leven te kunnen redden.

Het belang van het gebruik van een AED

Een AED kan iemands leven redden. Wethouder Marian Bruijsten onderstreept het belang van het gebruik van een AED en benadrukt dat het apparaat makkelijk in gebruik is: “De instructie op het apparaat is kort, bondig en duidelijk. Daarnaast zijn er ook 'sprekende' apparaten die stap voor stap zeggen welke handelingen je moet volgen. Ik wil dan ook een beroep doen op iedereen om snel te handelen en te reanimeren zodra iemand in je omgeving een hartstilstand of hartinfarct krijgt.’’ 


AED-apparaten in de gemeente

In de gemeente zijn 31 AED-apparaten beschikbaar. Via de website www.hartvoorechtsusteren.nl kunt u zien waar deze AED-apparaten zich bevinden. Wist u dat er tegenwoordig ook buurten zijn die zelf een initiatief starten om een AED in de buurt te hangen? Zo zijn een aantal bewoners van en rondom de Sleedoornstraat in Echt een initiatief gestart om een extra AED te kunnen plaatsen in de buurt. Dit vindt de gemeente natuurlijk een geweldig initiatief. Hoe meer AED’s, des te beter. Kijk voor meer informatie over een extra AED in uw buurt op www.buurtaed.nl.