Let op: in verband met de aangescherpte coronamaatregelen is het gemeentehuis de komende maandagen vanaf 17.00 uur gesloten. 

Papieren coronabewijs aanvragen? Bel dan met de CoronaCheck-helpdesk (0800-1421).

Geen Sint Maarten en Sinterklaasactiviteiten toegestaan

3 november 2020
Blijf thuis
Zoals bekend bevinden we ons in een tweede coronagolf. Dit betekent dat het kabinet maatregelen heeft getroffen om het aantal besmettingen terug te dringen. Deze staan vermeld in een noodverordening van de Veiligheidsregio Noord-Limburg, waar de gemeente aan gebonden is. De maatregelen zijn erop gericht om drukte en sociale contacten te beperken. Dit betekent dat alle vormen van evenementen of openbare activiteiten verboden zijn.

Geen vergunning of melding mogelijk

Met regelmaat constateert de gemeente dat er – overigens goedbedoelde – initiatieven ontstaan, die in strijd zijn met de noodverordening. Ook ontvangt de gemeente aanvragen voor een vergunning of melding van een openbare gebeurtenis. Hoe goed bedoelt het initiatief ook is; het kan en mag nu even niet. Er wordt dus geen toestemming gegeven en als er geconstateerd wordt dat er toch activiteiten plaatsvinden, zal er handhavend (en verbaliserend) opgetreden worden. Of het nu gaat om een kleinschalig evenement in de buitenlucht of een georganiseerde tocht van mensen langs de deuren. Dus om heel duidelijk te zijn: Sint Maartensvieringen of (alternatieve) Sinterklaasactiviteiten buitenshuis zijn allemaal verboden.


Wees verstandig!

De oproep die de regering aan alle Nederlanders doet, is om niet te zoeken naar de mazen in de wet, maar om simpelweg het gezonde boerenverstand te gebruiken. COVID-19 is soms besmettelijk voordat de symptomen herkenbaar zijn. Dus als u uzelf en uw naasten wilt beschermen, ga zo min mogelijk de deur uit. En kom zeker niet samen met andere gezinnen. Ook al gaat het om de kinderen, de ouders kunnen elkaar in no time besmetten. Als u van deur tot deur gaat (zelfs bij kinderen), draagt u ook het virus van deur tot deur. Dus: wees verstandig, blijf thuis! Heeft u vragen over de geldende regelgeving in de strijd tegen het coronavirus? Kijk dan op www.echt-susteren.nl/coronavirus-covid-19.