Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De Rijksoverheid heeft om grip op het coronavirus te krijgen een aantal maatregelen genomen. Kijk hier voor de huidige maatregelenHier (onder regionale maatregelen) vindt u het 'Intrekkingsbesluit Noodverordening COVID-19' van de Veiligheidsregio Limburg-Noord (18 november 2020). Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Geldwijzer Echt-Susteren

29 april 2020
Geldwijzer voorkant
Geldproblemen? Het kan iedereen overkomen. Bijvoorbeeld als u langdurig ziek bent of door omstandigheden dubbele lasten heeft. Lange tijd leven van een laag inkomen is een hele opgave. Daarom vindt u deze week als extra bijlage bij ’t Waekblaad eenmalig de Geldwijzer. In de Geldwijzer leest u onder andere handige tips over hoe u om kunt gaan met (weinig) geld, worden er gemeentelijke regelingen voor lage inkomens toegelicht en staan er contactgegevens in van instanties die u kunnen ondersteunen.

Coronacrisis

Bij het ontwikkelen van de Geldwijzer was er nog geen sprake van de huidige corona-situatie. De Geldwijzer gaat hier dan ook niet verder op in. Alle informatie met betrekking tot de huidige corona regelingen in de gemeente Echt-Susteren zijn terugvinden op onze website www.echt-susteren.nl/coronavirus-covid-19.

Het Nibud heeft een speciale digitale editie genaamd ‘’Geldkrant’’ gemaakt met betrekking tot de coronacrisis. Deze is terug te vinden via: www.nibud.nl/beroepsmatig/nibud-lanceert-geldkrant-special-minder-inkomen.


Ondersteuning

In de bijgevoegde Geldwijzer staan tips en trucs die kunnen helpen om zelf stappen te zetten om uit de problemen te komen. Ook vindt u in deze krant informatie over de hulp en ondersteuning die kan worden geboden. Bijvoorbeeld door het Sociale Wijkteam van de gemeente of via de vrijwilligers van Stichting Menswel. Zo organiseert Stichting Menswel onder meer het Klapperproject waar u kunt leren hoe u uw administratie op orde brengt en kunt houden. De medewerkers van PLANgroep of het Algemeen Maatschappelijk Werk kunnen daarnaast helpen bij het voorkomen van huurschuld of huisuitzetting.


Onderneem stappen

Blijf dus niet rondlopen met financiële zorgen en vragen maar onderneem zelf stappen (met of zonder hulp) om grip te krijgen op uw geld.

Bekijk de geldwijzer:

pdf Geldwijzer 2020 (PDF, 1.49 MB)