Gewijzigde openingstijden rondom carnaval

In verband met carnaval is het gemeentehuis op maandag 24 februari en dinsdag 25 februari volledig gesloten. Voor werkzaamheden die niet uitgesteld kunnen worden, zoals geboorte- en overlijdensaangiftes, wordt een uitzondering gemaakt. Deze aangiftes kunt u op dinsdag 25 februari tussen 11.00 en 12.00 uur doen in het gemeentehuis. Houd rekening met de carnavalsoptochten door de Nieuwe Markt vrij van auto's te houden.

Gemeenschapshuis Oos Heem heropend

28 mei 2019
Subsidies voor inventaris Oos Heem
Afgelopen zondag is het verbouwde en (her)ingerichte gemeenschapshuis “Oos Heem” in Koningsbosch door de wethouders Geert Frische, Peter Pustjens en Marian Bruijsten feestelijk heropend.

Forse verbouwing

Het gemeenschapshuis is door de eigenaren, gemeente Echt-Susteren en Woongoed2-Duizend fors verbouwd. Er is een nieuwe Huiskamer Plus met rustruimte bijgebouwd en de keuken is uitgebreid en aangepast. Ook is de bestaande zaal voorzien van een verhoogd podium en bergruimte. Door de verbouwing heeft het gebouw nieuwe mogelijkheden gekregen en is het multi-inzetbaar. Alle verenigingen van Koningsbosch kunnen hier nu terecht voor het organiseren van (carnavals)activiteiten, concerten, vergaderingen of ontmoetingsmomenten. In Oos Heem is ook een Sociaal Wijkteam gevestigd waardoor het gemeenschapshuis een nog centralere plek binnen de gemeenschap van Koningsbosch heeft gekregen.


Kosten verbouwing

Het verbouwingsplan is door de eigenaren samen met stichting Beheer Gemeenschapsvoorziening Koningsbosch en de gebruikers gemaakt. Architektenburo Hub Frencken heeft dit vertaald in tekeningen en door aannemersbedrijf Maasveste Bouw is het (aan)gebouwd. De verbouwing heeft ruim € 730.000,- gekost en is betaald door de eigenaren, gemeente Echt-Susteren en Woongoed2-Duizend met daarbij een royale subsidie van de Provincie Limburg. De inrichting heeft ook een flinke metamorfose ondergaan en het was zonder de bijdragen van het Oranjefonds, Kansfonds, VSB-fonds en bijdragen van FSI-fonds en RCOAK-fonds niet mogelijk geweest al deze voorzieningen aan te schaffen. Komt u ook binnenkort eens een kijkje nemen in het vernieuwde Oos Heem?