Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De maatregelen worden losser. Blijf alert en houd anderhalve meter afstand, gebruik mondmaskers waar nodig en blijf handen wassen. We zijn er nog niet. Kijk hier voor de maatregelen. Hier (onder regionale maatregelen) vindt u het 'Intrekkingsbesluit Noodverordening COVID-19' van de Veiligheidsregio Limburg-Noord (18 november 2020). Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Gemeenschapshuis Oos Heem heropend

28 mei 2019
Subsidies voor inventaris Oos Heem
Afgelopen zondag is het verbouwde en (her)ingerichte gemeenschapshuis “Oos Heem” in Koningsbosch door de wethouders Geert Frische, Peter Pustjens en Marian Bruijsten feestelijk heropend.

Forse verbouwing

Het gemeenschapshuis is door de eigenaren, gemeente Echt-Susteren en Woongoed2-Duizend fors verbouwd. Er is een nieuwe Huiskamer Plus met rustruimte bijgebouwd en de keuken is uitgebreid en aangepast. Ook is de bestaande zaal voorzien van een verhoogd podium en bergruimte. Door de verbouwing heeft het gebouw nieuwe mogelijkheden gekregen en is het multi-inzetbaar. Alle verenigingen van Koningsbosch kunnen hier nu terecht voor het organiseren van (carnavals)activiteiten, concerten, vergaderingen of ontmoetingsmomenten. In Oos Heem is ook een Sociaal Wijkteam gevestigd waardoor het gemeenschapshuis een nog centralere plek binnen de gemeenschap van Koningsbosch heeft gekregen.


Kosten verbouwing

Het verbouwingsplan is door de eigenaren samen met stichting Beheer Gemeenschapsvoorziening Koningsbosch en de gebruikers gemaakt. Architektenburo Hub Frencken heeft dit vertaald in tekeningen en door aannemersbedrijf Maasveste Bouw is het (aan)gebouwd. De verbouwing heeft ruim € 730.000,- gekost en is betaald door de eigenaren, gemeente Echt-Susteren en Woongoed2-Duizend met daarbij een royale subsidie van de Provincie Limburg. De inrichting heeft ook een flinke metamorfose ondergaan en het was zonder de bijdragen van het Oranjefonds, Kansfonds, VSB-fonds en bijdragen van FSI-fonds en RCOAK-fonds niet mogelijk geweest al deze voorzieningen aan te schaffen. Komt u ook binnenkort eens een kijkje nemen in het vernieuwde Oos Heem?