Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De Rijksoverheid heeft om grip op het coronavirus te krijgen een aantal maatregelen genomen. Kijk hier voor de huidige maatregelenHier (onder regionale maatregelen) vindt u de meest actuele noodverordening van de Veligheidsregio Limburg-Noord. Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover ? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Gemeente geeft horeca meer (terras)ruimte

20 mei 2020
Plats
Vanaf 1 juni mag de horeca haar deuren weer openen en een beperkt aantal gasten ontvangen. Dit vraagt van horecaondernemers de nodige creativiteit om invulling te kunnen geven aan de RIVM-maatregelen.

Mogelijke uitbreiding terrassen

Afgelopen week heeft het college van B&W besloten om met horecaondernemers afspraken te maken om de mogelijkheid van uitbreiding van de reguliere terrassen te faciliteren. Het gaat hier om terrassen die worden geëxploiteerd op gemeentegrond. “Op deze manier kunnen ondernemers toch mogelijkerwijs een gelijk aantal gasten ontvangen als voorheen”, zegt wethouder Economische Zaken Geert Frische. “Uiteraard dient hierbij rekening gehouden te worden met de richtlijnen van het RIVM en de benodigde veiligheidseisen. Met deze tijdelijke verruiming van de terrasopstellingen proberen we onze lokale ondernemers extra te ondersteunen. En kunnen zij zich weer richten op waar zij goed in zijn: ondernemen!”


Contact opnemen

Bent u ondernemer en heeft u vragen? Dan kunt u contact opnemen met de bedrijfscontactfunctionaris via bedrijfscontactpunt@echt-susteren.nl of 0475-478478.

(Archieffoto)