Gemeente neemt veiligheidsmaatregelen in Echt

22 januari 2019
De gemeente Echt-Susteren gaat samen met politie en justitie maatregelen treffen op de Cypresstraat in Echt om de veiligheid van de buurtbewoners te garanderen. Aanleiding is een incident op dinsdag 22 januari rond een woning aan de Cypresstraat in Echt.

De gemeente acht het van belang dat het gebied tot nader order bewaakt blijft. “We willen de inwoners van Echt zich veilig laten voelen in hun stad, daarom de reeks genomen en te nemen maatregelen”, aldus locoburgemeester Geert Frische.


Maatregelen

Rond het pand aan de Cypresstraat is een noodverordening van kracht. Dit houdt onder meer in dat er preventief gefouilleerd kan worden. Ook wordt cameratoezicht geplaatst en is er een hogere frequentie van politiesurveillance. Deze maatregelen treden per direct in werking.


Meer informatie

Indien inwoners vragen hebben, kunnen zij contact opnemen met Slachtofferhulp via 0900-0101 of met de wijkagent via 0900-8844.

pdf Noodverordening Cypresstraat (PDF, 2.84 MB) pdf Bewonersbrief veiligheidsrisicogebied (PDF, 530.67 KB) pdf Veiligheidsrisicogebied Cypresstraat (PDF, 464.69 KB)