Vragen over het coronavirus (COVID-19)
Het coronavirus verspreidt zich razendsnel. Om de zorg toegankelijk te houden, moeten we onze contacten tot een minimum beperken. De lockdown en de avondklok blijven tenminste tot en met 20 april van kracht. De avondklok wordt wel iets aangepast. Vanaf 31 maart gaat de avondklok een uur later in om 22.00 uur. Kijk hier voor de maatregelenHier (onder regionale maatregelen) vindt u het 'Intrekkingsbesluit Noodverordening COVID-19' van de Veiligheidsregio Limburg-Noord (18 november 2020). Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Gemeente stopt met meldingen Buiten Beter app; melden alleen nog via Fixi

4 maart 2021
Melden met Fixi
De Buiten-Beter-app wordt al geruime tijd niet meer door de gemeente ondersteund. Toch komen er nog meldingen binnen op dit platform. Deze worden niet meer in behandeling genomen. Ziet u iets wat kapot is, niet goed is onderhouden of iets anders in de openbare ruimte? Maak dan een melding via het online platform Fixi. Dit kan ook via www.echt-susteren.nl/melden of met de Fixi app op uw smartphone of tablet.

Hoe werkt Fixi?

Fixi is een middel om snel een melding over de openbare ruimte te maken. Denk bij de openbare ruimte aan straten, parken, plantsoenen, voet- en fietspaden en winkelstraten. Ziet u hier iets wat er niet thuishoort? Maak dan een melding! Het maken van een melding is makkelijk. U opent de app, tikt de locatie aan, maakt een duidelijke foto en beschrijft het probleem. De gemeente gaat aan de slag met uw melding, vraagt indien nodig meer informatie en houdt u op de hoogte van de afhandeling. Met behulp van de app kunt u ook zien of het probleem al door iemand anders is gemeld. Heeft u geen smartphone? Geen probleem, u kunt ook hier een melding maken met behulp van Fixi. Samen met de gemeente helpt u mee aan een leefbare, veilige en schone omgeving.