Vragen over het coronavirus (COVID-19)
Het coronavirus verspreidt zich razendsnel. Om de zorg toegankelijk te houden, moeten we onze contacten tot een minimum beperken. De lockdown en de avondklok blijven tenminste tot en met 20 april van kracht. De avondklok wordt wel iets aangepast. Vanaf 31 maart gaat de avondklok een uur later in om 22.00 uur. Kijk hier voor de maatregelenHier (onder regionale maatregelen) vindt u het 'Intrekkingsbesluit Noodverordening COVID-19' van de Veiligheidsregio Limburg-Noord (18 november 2020). Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Geregistreerd partnerschap omzetten in huwelijk

Wilt u uw geregistreerd partnerschap omzetten in een huwelijk? Dat kan bij de gemeente. U maakt hiervoor een afspraak.

Let op: een omzetting is in het buitenland niet geldig!
 

Afspraak maken

Voorwaarden

  • De omzetting kan gebeuren in iedere gemeente in Nederland. Dit hoeft niet persé de woonplaats van (één van) beiden te zijn.
  • Woont u allebei niet in Nederland? Dan kunt u uw partnerschap alleen omzetten bij de Gemeente Den Haag, afdeling Landelijke Taken. Een van u beiden moet dan wel de Nederlandse nationaliteit hebben
  • Bent u in het buitenland een geregistreerd partnerschap aangegaan? Dan moet u daarvan een akte overleggen
  • Documenten uit het buitenland moeten gelegaliseerd zijn

Let op: het omzetten van een huwelijk in een geregistreerd partnerschap is sinds maart 2009 niet meer mogelijk. Lees hier meer over het verschil huwelijk en geregistreerd partnerschap.

  • Geldig legitimatiebewijs (zoals paspoort of rijbewijs) van beide partners
  • Afschrift van de akte als u uw partnerschap bent aangegaan in een andere gemeente of in het buitenland
  • Een geboorteakte als een naamswijziging heeft plaatsgevonden

Wilt u een ceremonie? De kosten zijn hetzelfde als bij een huwelijk. Hieronder ziet u de kosten voor trouwen of het registreren van een partnerschap in Echt-Susteren (2021).

Dag en tijd          Stadhuis Thuishuwelijk Aangewezen locatie
Op werkdagen tussen 9:00 uur - 17:00 uur   € 302,55 € 286,90 € 443,45
Zaterdag tussen 10:00 uur en 17:00 uur € 469,55 € 443,45 € 600,-

Op dinsdagmorgen om 9:00 uur - 9:15 uur is geen recht verschuldigd op het stadhuis

Indien een verzoek tot huwelijksvoltrekking/partnerschapsregistratie geen doorgang vindt, is 50 % van de betaalde legeskosten verschuldigd. Wilt u een afschrift van de omzetting? Daarvoor betaalt u € 14,- (2021)

Overige kosten

  • Trouwboekje of partnerschapsboekje in nubuck: € 33,45;
  • Trouwboekje of partnerschapsboekje in leer: € 45,45;
  • Benoeming en beëdiging op verzoek tot buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand voor één dag (hierin zijn niet inbegrepen de kosten van de aanvraag van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)): € 221,20. Wanneer alleen de benoeming tot buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand nodig is (omdat iemand al ambtenaar burgerlijke stand is) bedragen de kosten € 88,65. Er is dan ook geen VOG nodig.