Gewijzigde openingstijden rondom carnaval

In verband met carnaval is het gemeentehuis op maandag 24 februari en dinsdag 25 februari volledig gesloten. Voor werkzaamheden die niet uitgesteld kunnen worden, zoals geboorte- en overlijdensaangiftes, wordt een uitzondering gemaakt. Deze aangiftes kunt u op dinsdag 25 februari tussen 11.00 en 12.00 uur doen in het gemeentehuis. Houd rekening met de carnavalsoptochten door de Nieuwe Markt vrij van auto's te houden.

Gezond kokerellen in de kinderkookschool in Susteren

3 juli 2019
Kookschool
Het afgelopen jaar hebben kinderen van basisschool de Springdonk meegedaan aan een pilot koken voor kinderen. De pilot ‘smakelijk leren’ was een groot succes waardoor de kinderKOOKschool nu een eigen locatie krijgt in de oude Macintosh Loods bij de Harmoniezaal in Susteren. Met de nieuwe locatie kunnen ook andere scholen meerdere dagdelen per week gebruik maken van de kookschool.

Verbouwing Harmoniezaal

De verbouwing van de harmoniezaal is van start gegaan en dit heeft Stichting Menswel gevierd met alle vrijwilligers, de betrokken bestuurders en andere belangstellenden. In de harmoniezaal komt een grote keuken en instructieruimte dankzij een royale subsidie van de provincie Limburg. Het streven van de opgerichte stichting is om voor de start van het komende schooljaar klaar te zijn met de verbouwing. Alle basisscholen in Echt-Susteren en de rest van Midden- en Zuid-Limburg die koken willen opnemen in hun leerprogramma, mogen gebruik maken van deze kookschool. In september starten twee scholen uit Susteren met het kookprogramma.


Het belang van de kinderKOOKschool

Op deze manier komen kinderen vanaf zes jaar in aanraking met gezond voedsel, proeven ze de authentieke smaken van verse groenten en leren ze hoe ze gevarieerd voedsel kunnen bereiden. Dit draagt bij aan een gezond eetpatroon en een gezond gewicht. Daarnaast wordt de harmoniezaal, met dit nieuwe initiatief, ook overdag optimaal benut. Een echte win-winsituatie voor iedereen! Neem voor meer info contact op met Stichting Menswel door te mailen naar info@menswel.nl of door te bellen naar 0475 48 48 48.