Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De maatregelen worden losser. Blijf alert en houd anderhalve meter afstand, gebruik mondmaskers waar nodig en blijf handen wassen. We zijn er nog niet. Kijk hier voor de maatregelen. Hier (onder regionale maatregelen) vindt u het 'Intrekkingsbesluit Noodverordening COVID-19' van de Veiligheidsregio Limburg-Noord (18 november 2020). Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Gezond kokerellen in de kinderkookschool in Susteren

3 juli 2019
Kookschool
Het afgelopen jaar hebben kinderen van basisschool de Springdonk meegedaan aan een pilot koken voor kinderen. De pilot ‘smakelijk leren’ was een groot succes waardoor de kinderKOOKschool nu een eigen locatie krijgt in de oude Macintosh Loods bij de Harmoniezaal in Susteren. Met de nieuwe locatie kunnen ook andere scholen meerdere dagdelen per week gebruik maken van de kookschool.

Verbouwing Harmoniezaal

De verbouwing van de harmoniezaal is van start gegaan en dit heeft Stichting Menswel gevierd met alle vrijwilligers, de betrokken bestuurders en andere belangstellenden. In de harmoniezaal komt een grote keuken en instructieruimte dankzij een royale subsidie van de provincie Limburg. Het streven van de opgerichte stichting is om voor de start van het komende schooljaar klaar te zijn met de verbouwing. Alle basisscholen in Echt-Susteren en de rest van Midden- en Zuid-Limburg die koken willen opnemen in hun leerprogramma, mogen gebruik maken van deze kookschool. In september starten twee scholen uit Susteren met het kookprogramma.


Het belang van de kinderKOOKschool

Op deze manier komen kinderen vanaf zes jaar in aanraking met gezond voedsel, proeven ze de authentieke smaken van verse groenten en leren ze hoe ze gevarieerd voedsel kunnen bereiden. Dit draagt bij aan een gezond eetpatroon en een gezond gewicht. Daarnaast wordt de harmoniezaal, met dit nieuwe initiatief, ook overdag optimaal benut. Een echte win-winsituatie voor iedereen! Neem voor meer info contact op met Stichting Menswel door te mailen naar info@menswel.nl of door te bellen naar 0475 48 48 48.