Gewijzigde openingstijden rondom carnaval

In verband met carnaval is het gemeentehuis op maandag 24 februari en dinsdag 25 februari volledig gesloten. Voor werkzaamheden die niet uitgesteld kunnen worden, zoals geboorte- en overlijdensaangiftes, wordt een uitzondering gemaakt. Deze aangiftes kunt u op dinsdag 25 februari tussen 11.00 en 12.00 uur doen in het gemeentehuis. Houd rekening met de carnavalsoptochten door de Nieuwe Markt vrij van auto's te houden.

GFT-afval scheiden in een appartementencomplex

3 juli 2019
gft afval ventimax
Woont u in een appartementencomplex en wilt u samen met uw buren binnenkort GFT-afval apart inzamelen? Dat kan! De gemeente zoekt dan samen met jullie naar een passende maatwerkoplossing.

Pilot in Koningsbosch

De gemeente telt zo’n 350 hoogbouwaansluitingen. Bij veel van deze appartementcomplexen wordt het GFT-afval niet apart ingezameld. Zo was dit ook het geval bij een appartementencomplex in Koningsbosch. De inwoners van het complex hadden vragen over het nieuwe inzamelsysteem bij de appartementen. Daarom namen zij contact op met de gemeente om dit probleem samen op te lossen. Samen met de bewoners is een pilot gestart. Zij scheiden het GFT-afval nu in gezamenlijke GFT-afvalbakken van 240 liter die de bewoners zelf tweewekelijks aan de straat zetten. De bewoners kunnen hierdoor het restafval beter scheiden en hoeven dit minder vaak aan te bieden. Als de pilot slaagt biedt deze oplossing ook mogelijk-heden voor andere appartementencomplexen. Dit is een perfect voorbeeld van goede burgerparticipatie!


Ook een gezamenlijke oplossing?

Woont u nu ook in een appartementencomplex en bent u samen met uw buren op zoek naar een oplossing om GFT-afval te scheiden? Neem dan snel contact op met de gemeente door te mailen naar info@echt-susteren.nl t.a.v. gft-afval scheiden. Samen met jullie zoeken we naar een oplossing. Zodat ook u in 2020, als het nieuwe afvalinzamelsysteem wordt ingevoerd, GFT-afval apart kunt aanbieden.