Gewijzigde openingstijden rondom carnaval

  • Er wordt een carnavalsmiddag georganiseerd voor de ouderen die deelnemen aan de huiskamerprojecten in onze gemeente. Op donderdag 20 februari is het gemeentehuis daarom gesloten. Telefonisch is het gemeentehuis bereikbaar van 9.00 tot 12.00 uur 
  • Vanwege carnaval is het gemeentehuis op maandag 24 februari en dinsdag 25 februari gesloten (ook telefonisch)
  • Voor werkzaamheden die niet uitgesteld kunnen worden, zoals geboorte- en overlijdensaangiftes, wordt op dinsdag 25 februari de gelegenheid geboden om aangifte te doen tussen 11.00 en 12.00 uur. U kunt dan terecht bij de ambtenaar burgerlijke stand op het gemeentehuis 
  • Daarnaast verzoeken we iedereen om tijdens de carnavalsdagen de Nieuwe Markt zoveel mogelijk vrij te houden van geparkeerde auto’s in verband met carnavalsoptochten

GFT-afval scheiden in een appartementencomplex

3 december 2019
gft afval ventimax
De gemeente telt z’n 350 hoogbouwaansluitingen. Uit onderzoek in de afgelopen jaren blijkt dat het restafval voor 50% uit groente-, fruit- en tuinafval bestaat. Dit geldt ook voor het restafval van een appartementencomplex. Daarom is GFT-afval scheiden nu ook voor inwoners in een appartementencomplex mogelijk. Via Icomes kunnen deze inwoners een GFT-emmer van 25 liter bestellen. Iets voor u? Neem dan contact op met Icomes via info@icomes.nl of bel 0800-0201043.

Appartementen met ondergrondse containers (en afvalpas)

De bewoners van de appartementencomplexen aan de Bovenste Straat, Edith Steinstraat, Harlindestraat, Hofakker, Kerkveldsweg, Prinses Irenestraat, Thaalpad, Thaalweg Oost, Wijnstraat en Zuiderpoort hebben met een afvalpas toegang tot ondergrondse restafvalcontainers. Zij kunnen een 25 liter GFT-emmer aanvragen en deze naast de betreffende ondergrondse containers aanbieden op de dagen dat het GFT in hun straat wordt opgehaald. Kijk voor de inzameldata in uw buurt op de afvalwijzer 2020 en de nieuwe afvalapp.


Appartementen met 40 liter restafval zonder GFT-voorziening

Woont u in een appartementencomplex en heeft u een 40 liter restafval emmer maar géén GFT-container, dan kunt u een 25 liter GFT-emmer bij Icomes aanvragen. U kunt de GFT-emmer op dezelfde plaats aanbieden waar u ook uw restafval-emmer aanbiedt. De inzameldata van GFT staan op de afvalwijzer 2020 en de nieuwe afvalapp.


Appartementen met GFT-inzameling

Als u al in het bezit bent van een GFT- container of gebruik maakt van een gezamenlijke GFT container voor het complex, dan verandert er voor u niets in 2020.


Vaker GFT ophalen

Icomes zamelt in 2020 het GFT vaker in. In de wintermaanden van oktober tot en met maart wordt het GFT-afval eens per twee weken opgehaald. Van april tot en met september wordt het GFT-afval iedere week opgehaald.