Gewijzigde openingstijden in verband met de Echter Kermis

Maandag 8 oktober 2018 is het gemeentehuis vanaf 17:00 uur gesloten in verband met de Echter Kermis.

Grensoverschrijdend sportaanbod

12 juni 2018
Sportaanbod
Wist u dat de gemeente Echt-Susteren haar krachten heeft gebundeld met de Stad Maaseik om een grensoverschrijdend sportaanbod neer te zetten?

Grensoverschrijdende samenwerking

Lichaamsbeweging en een gezonde levensstijl dragen bij aan een fitte en gezonde samenleving. Vandaar dat wij extra investeren in sport en het aanbod hiervan. Het kan zo zijn dat u of uw kind graag een sport beoefent die niet wordt aangeboden in onze eigen gemeente. Dit hoeft geen belemmering te zijn. We werken namelijk samen met onze buurgemeente Maaseik in Belgiƫ om het sportaanbod in de regio te vergroten. Daarnaast is het goed voor verenigingen en sportclubs om ook leden in te schrijven die buiten de huidige gemeente wonen. Wethouder Geert Frische is positief over de grensoverschrijdende samenwerking: "Ik ben er trots op om samen met onze buurgemeente Maaseik een grensoverschrijdend sportaanbod in de meest brede zin van het woord te kunnen aanbieden. Voor onze sportverenigingen draagt dit bij aan een samenkomst van culturen en de mogelijkheid om te investeren in elkaar!''


Het aanbod

Bent u op zoek naar een sport die in Echt-Susteren niet wordt aangeboden? Bekijk dan het aanvullende sportaanbod bij onze buurgemeente Maaseik in de brochure 'Intergemeentelijk aanvullend sportaanbod'. Deze brochure is te verkrijgen bij Stichting Menswel of hier te downloaden. Enkele voorbeelden hiervan zijn beachvolley, basketbal, schermen, taekwondo en waterski.


Meer weten?

Meer informatie over het sportaanbod in Maaseik kunt u vinden bij Sportdienst Maaseik door te mailen naar sport@maaseik.be, bellen naar 0032 (0)89 56 58 78 of te surfen naar www.maaseik.be/sport. Voor het huidige sportaanbod in Echt-Susteren kunt u terecht bij Menswel door te mailen naar bind@menswel.nl, te bellen naar 0475 48 48 48 of ga naar www.menswel.nl.