Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De Rijksoverheid heeft op 24 juni aangegeven dat de coronamaatregelen verder worden verruimd. Kijk hier voor de huidige maatregelen. Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover ? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Handhaving op verkeerd aangeboden PMD-zakken

4 juni 2020
PMD zakken
Op dit moment kampt de gemeente met veel klachten van inwoners over vervuilde PMD-zakken die rondzwerven op straat. Het gaat hier om PMD-zakken met artikelen die hier niet in thuishoren. Denk aan hard plastic zoals wasmanden, emmers en speelgoed, maar ook latex- en plastic handschoenen en mondkapjes. Dit hoort niet thuis in het PMD maar bij het restafval. Deze zakken worden dan ook niet opgehaald. Heeft u per ongeluk iets verkeerds bij het PMD gedaan en is deze zak niet opgehaald? Neem de zak dan weer mee naar binnen en sorteer opnieuw, want de gemeente gaat strenger handhaven.

Wat gebeurt er met verkeerd aangeboden PMDzakken?

Onze afvalpartner Icomes die het afval bij u thuis ophaalt neemt PMD-zakken met verkeerde artikelen niet mee. Dit komt doordat de consequenties voor verkeerd PMD-afval hoog zijn. Zo krijgt  de gemeente hiervoor een boete en krijgt de gemeente geen vergoeding voor de hele lading PMD. De boetes en gemiste inkomsten lopen samen dan snel op tot € 50.000. Dit betekent dat het inzamelen van afval duurder wordt en dit tekort wordt doorberekend in de afvalstoffenheffing. Het is dus in ieders belang om afval juist te scheiden en geen verkeerde artikelen in PMD-zakken te stoppen.


Ziet u verkeerd aangeboden PMD-zakken?

Maak een melding in de Fixi-app. Kijk voor meer informatie over Fixi op www.echt-susteren.nl/melden. De gemeente neemt deze meldingen van verkeerd aangeboden PMD serieus en gaat hierop nog strenger handhaven. Samen kunnen we vervuild PMD en de verhoging van de afvalstoffenheffing voorkomen.

TIP: Bied uw PMD-zakken zoveel mogelijk op de stoep voor uw eigen huis aan.