Herdenking op 4 mei

1 mei 2019
Dodenherdenking
Op 4 mei herdenkt Nederland alle Nederlandse slachtoffers sinds het begin van de Tweede Wereldoorlog. Dit zijn militairen en burgers die stierven in oorlogssituaties en bij vredesoperaties. De Nederlandse vlag hangt halfstok en om 20.00 uur is het 2 minuten stil.

Dodenherdenking in Echt-Susteren

Op 4 mei organiseert ‘Stichting 4 mei Herdenking Echt-Susteren’ vanaf 19.30 uur de Dodenherdenking in het gemeentehuis in Echt. We herdenken de 231 burgerslachtoffers en militairen die in deze omgeving tijdens de oorlog en in oorlogsmissies daarna zijn omgekomen. Tussen 20.00 en 20.02 uur is iedereen 2 minuten stil. De Nederlandse vlag (zonder wimpel) hangt halfstok van 18.00 uur tot zonsondergang.


Programma

Om 19.30 uur begint de herdenking in het gemeentehuis met een voorwoord en een muzikale uitvoering. Om 20.00 uur volgen er twee minuten stilte en houdt burgemeester Hessels zijn toespraak. Daarna volgt een stille tocht rond de Nieuwe Markt waar aansluitend een gedicht wordt voorgedragen. Het gemeentebestuur legt samen met alle betrokken verenigingen, organisaties en familieleden kransen en bloemstukken. Voorzitter Stassen (van stichting 4 mei Herdenking Echt-Susteren) sluit de ceremonie af.

Let op: in tegenstelling tot voorafgaande jaren begint de dodenherdenking dit jaar op 4 mei op de Nieuwe Markt om 19.30 uur.