Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De Rijksoverheid heeft om grip op het coronavirus te krijgen een aantal maatregelen genomen. Kijk hier voor de huidige maatregelen. Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover ? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

In het buitenland tijdens de verkiezingen voor de leden van het Europees Parlement?

10 april 2019
Europese vlag
Bent u op 23 mei 2019 tijdens de verkiezingen voor de leden van het Europees Parlement in het buitenland? Bijvoorbeeld voor werk, studie of vakantie? En staat u nog wel ingeschreven in een Nederlandse gemeente of in Bonaire, Sint Eustatius of Saba? Stem dan via een volmacht of per brief.

Iemand anders voor u laten stemmen (volmacht)

Machtig hier een familielid of kennis in Nederland om te stemmen namens u. Degene die namens u stemt, moet tegelijkertijd zijn of haar eigen stem uitbrengen. Uw verzoek moet uiterlijk maandag 20 mei 2019 om 17.00 uur bij ons binnen zijn. Bent u maar kort of alleen op de verkiezingsdag in het buitenland? Dan is het advies om te stemmen per schriftelijke volmacht.


Per brief stemmen

U kunt ook per brief stemmen vanuit uw tijdelijke buitenlandse adres met een briefstembewijs. Hiervoor moet u zich vooraf registreren. Alle informatie hierover vindt u op de website van de gemeente Den Haag. Uw aanvraag van een briefstembewijs moet uiterlijk op 25 april 2019 om 23.59 uur (Nederlandse tijd) bij de gemeente Den Haag binnen zijn.