Gewijzigde openingstijden rondom carnaval

  • Er wordt een carnavalsmiddag georganiseerd voor de ouderen die deelnemen aan de huiskamerprojecten in onze gemeente. Op donderdag 20 februari is het gemeentehuis daarom gesloten. Telefonisch is het gemeentehuis bereikbaar van 9.00 tot 12.00 uur 
  • Vanwege carnaval is het gemeentehuis op maandag 24 februari en dinsdag 25 februari gesloten (ook telefonisch)
  • Voor werkzaamheden die niet uitgesteld kunnen worden, zoals geboorte- en overlijdensaangiftes, wordt op dinsdag 25 februari de gelegenheid geboden om aangifte te doen tussen 11.00 en 12.00 uur. U kunt dan terecht bij de ambtenaar burgerlijke stand op het gemeentehuis 
  • Daarnaast verzoeken we iedereen om tijdens de carnavalsdagen de Nieuwe Markt zoveel mogelijk vrij te houden van geparkeerde auto’s in verband met carnavalsoptochten

Het Participatieplatform is op zoek naar u!

21 november 2018
Vinger wijst naar u
De gemeente Echt-Susteren zoekt voor de adviesraad “Participatieplatform sociaal domein” een aantal nieuwe leden en een nieuwe voorzitter. Het platform heeft als taak om het college gevraagd en ongevraagd te adviseren over algemene beleidszaken op het gebied van de Wmo, Jeugdwet en Participatiewet. 

Wat doet het Participatieplatform eigenlijk? 

Het Participatieplatform brengt gevraagd en ongevraagd advies uit aan de gemeente over het sociaal domein. Ook komt het platform op voor de belangen van inwoners en stelt ze op de hoogte over veranderingen in het sociaal domein. De term ‘sociaal domein’ omvat alle inspanningen die een gemeente verricht rond werk, participatie en zelfredzaamheid, zorg en jeugd, op basis van de Wmo, de Participatiewet en de Jeugdwet. 


Wie is geschikt voor het Participatieplatform? 

Het Participatieplatform zoekt naar kandidaten die een inhoudelijke bijdrage kunnen leveren en die affiniteit hebben met onderwerpen binnen het sociaal domein. Alle leden van het Participatieplatform wonen in de gemeente Echt-Susteren, kunnen goed communiceren en hebben een proactieve houding. Bent u lid van het college, de gemeenteraad of heeft u een functie als ambtenaar in deze gemeente? Dan komt u niet in aanmerking om deel uit te kunnen maken van het Participatieplatform. 


Voorzitter 

Het Participatieplatform zoekt naar een enthousiaste, ondernemende en gedreven voorzitter die leiding wil geven aan het Participatieplatform en het werk in goede banen kan leiden. Een voorzitter met bestuurlijke ervaring die tevens een inhoudelijke bijdrage kan leveren. De voorzitter heeft affiniteit met de onderwerpen binnen het sociaal domein en kan goed met conflicterende belangen omgaan. De voorzitter behoudt het overzicht en weet op welk moment welke rol van hem/haar wordt gevraagd. Men herkent in deze voorzitter een vastbesloten, sociaal, verantwoordelijk en optimistisch persoon. 


Leden 

Het Participatieplatform zoekt daarnaast naar leden die een inhoudelijke bijdrage kunnen leveren en die affiniteit hebben met onderwerpen binnen het sociaal domein, bij voorkeur als ervaringsdeskundige (“iemand die zelf als cliënt ervaring heeft met bovengenoemde wetten”). 


Interesse? 

Lijkt het u interessant om als voorzitter of lid van het Participatieplatform een bijdrage te leveren aan de leefbaarheid van onze kernen? Stuur dan vóór 8 december een e-mail of brief met motivatie waarom u geschikt bent om deel uit te maken van het Participatieplatform t.a.v. dhr. H. Wauben naar info@echt-susteren.nl of naar de gemeente Echt-Susteren (postbus 450 6100 AL Echt).