Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De Rijksoverheid heeft op 24 juni aangegeven dat de coronamaatregelen verder worden verruimd. Kijk hier voor de huidige maatregelen. Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover ? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Het Participatieplatform is op zoek naar u!

21 november 2018
Vinger wijst naar u
De gemeente Echt-Susteren zoekt voor de adviesraad “Participatieplatform sociaal domein” een aantal nieuwe leden en een nieuwe voorzitter. Het platform heeft als taak om het college gevraagd en ongevraagd te adviseren over algemene beleidszaken op het gebied van de Wmo, Jeugdwet en Participatiewet. 

Wat doet het Participatieplatform eigenlijk? 

Het Participatieplatform brengt gevraagd en ongevraagd advies uit aan de gemeente over het sociaal domein. Ook komt het platform op voor de belangen van inwoners en stelt ze op de hoogte over veranderingen in het sociaal domein. De term ‘sociaal domein’ omvat alle inspanningen die een gemeente verricht rond werk, participatie en zelfredzaamheid, zorg en jeugd, op basis van de Wmo, de Participatiewet en de Jeugdwet. 


Wie is geschikt voor het Participatieplatform? 

Het Participatieplatform zoekt naar kandidaten die een inhoudelijke bijdrage kunnen leveren en die affiniteit hebben met onderwerpen binnen het sociaal domein. Alle leden van het Participatieplatform wonen in de gemeente Echt-Susteren, kunnen goed communiceren en hebben een proactieve houding. Bent u lid van het college, de gemeenteraad of heeft u een functie als ambtenaar in deze gemeente? Dan komt u niet in aanmerking om deel uit te kunnen maken van het Participatieplatform. 


Voorzitter 

Het Participatieplatform zoekt naar een enthousiaste, ondernemende en gedreven voorzitter die leiding wil geven aan het Participatieplatform en het werk in goede banen kan leiden. Een voorzitter met bestuurlijke ervaring die tevens een inhoudelijke bijdrage kan leveren. De voorzitter heeft affiniteit met de onderwerpen binnen het sociaal domein en kan goed met conflicterende belangen omgaan. De voorzitter behoudt het overzicht en weet op welk moment welke rol van hem/haar wordt gevraagd. Men herkent in deze voorzitter een vastbesloten, sociaal, verantwoordelijk en optimistisch persoon. 


Leden 

Het Participatieplatform zoekt daarnaast naar leden die een inhoudelijke bijdrage kunnen leveren en die affiniteit hebben met onderwerpen binnen het sociaal domein, bij voorkeur als ervaringsdeskundige (“iemand die zelf als cliënt ervaring heeft met bovengenoemde wetten”). 


Interesse? 

Lijkt het u interessant om als voorzitter of lid van het Participatieplatform een bijdrage te leveren aan de leefbaarheid van onze kernen? Stuur dan vóór 8 december een e-mail of brief met motivatie waarom u geschikt bent om deel uit te maken van het Participatieplatform t.a.v. dhr. H. Wauben naar info@echt-susteren.nl of naar de gemeente Echt-Susteren (postbus 450 6100 AL Echt).