Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De Rijksoverheid heeft om grip op het coronavirus te krijgen een aantal maatregelen genomen. Kijk hier voor de huidige maatregelenHier (onder regionale maatregelen) vindt u de meest actuele noodverordening van de Veligheidsregio Limburg-Noord. Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover ? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Hoe zet ik mijn afvalcontainer aan de weg?

9 november 2020
restafval
De gemeente Echt-Susteren werkt samen met afvalpartner Icomes voor het ophalen van afval aan huis. Hierbij is het van belang dat de afvalcontainers op een juiste en veilige locatie worden aangeboden. Dit kan op de stoep of op een gemarkeerde aanbiedplaats indien er geen stoep beschikbaar is.

Aandachtspunten

Om de inzameling zo goed mogelijk te laten verlopen vragen we u om rekening te houden met de volgende aandachtspunten:

  • Houd anderhalve meter afstand van obstakels zoals lantaarnpalen, muurtjes, auto’s, voetgangersoversteekplaatsen, perkjes en parkeervakken.
  • Plaats de bak niet verder dan 2,5 meter van de weg.
  • Plaats de container met gesloten deksel met de wielen van de straatkant af.
  • Zet de container voor uw eigen woning. Uitzonderingen zijn afgestemd met omwonenden.
  • Plaats de containers in een nette rij naast elkaar met telkens 10 cm tussenruimte.
  • Het maximale toegestane gewicht is 75 kg per container.
  • Zit er afval in uw container dat hier niet thuishoort, of biedt u de container verkeerd aan? Dan ontvangt u een gele kaart als waarschuwing. De container wordt dan wel nog geleegd. Krijgt u vervolgens een rode kaart? Dan wordt verwacht dat u uw container opnieuw leegmaakt en de inhoud opnieuw scheid. Uw container wordt pas weer geleegd als het verkeerde afval uit de container is gehaald.