Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De Rijksoverheid heeft om grip op het coronavirus te krijgen een aantal maatregelen genomen. Kijk hier voor de huidige maatregelen. Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover ? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Hoge zorgkosten en een lager inkomen? De gemeente helpt!

4 december 2019
collectieve zorg
Verwacht u in 2020 hoge ziektekosten? Het kan voordeliger zijn om over te stappen naar een gemeentepolis. De gemeentepolis bestaat uit een basisverzekering en een aanvullende verzekering met extra dekking voor bijvoorbeeld brillen, tandarts of fysiotherapie.

Gemeentepolis

De gemeentepolis bestaat uit een basisverzekering en een aanvullende verzekering met extra dekking voor bij­voorbeeld brillen, tandarts of fysiotherapie. Weten wat bij u past? Kijk dan op www.gezondverzekerd.nl.


Voorwaarden

U kan in aanmerking komen voor de gemeentepolis als uw inkomen niet hoger is dan 120% van de bijstandsnorm en als u niet veel eigen vermogen heeft. Ook mag u geen betalingsachterstand hebben bij uw huidige zorgver­zekering. Om te zien of u in aanmerking komt voor een gemeentepakket gaat u naar www.gezondverzekerd.nl.


Aanmelden

Als u wilt overstappen naar de gemeentepolis dan moet u dit uiterlijk op 31 december 2019 geregeld hebben viawww.gezondverzekerd.nl. Na aanmelding wordt uw inkomen gecontroleerd. Als uw inkomen te hoog is, wordt uw aanmelding geweigerd. Voor vragen kunt u terecht bij CZ (088 555 77 77) of VGZ (0900 - 779 97 71) .