Gewijzigde openingstijden in verband met de Echter Kermis

Maandag 8 oktober 2018 is het gemeentehuis vanaf 17:00 uur gesloten in verband met de Echter Kermis.

Hoogstamfruitbomen voor Visserweert in het kader van NL Doet!

13 maart 2018
Bomen planten Visserweert
De veiligheid tegen hoogwater Maas heeft in onze gemeente een hoge prioriteit. Vandaar dat het Consortium Grensmaas momenteel volop bezig is met het graven van een nevengeul voor de Maas (in het gebied ten oosten van Visserweert). Hierdoor kan er tijdens een periode van hoogwater meer water afgevoerd worden, zonder problemen te veroorzaken. Ook zijn de dijken in dit gebied inmiddels verhoogd waarmee de kans op overstromingen, zoals in 1993 en 1995, aanzienlijk kleiner is geworden.

Aanplanten van nieuwe bomen

Om al deze aanpassingen mogelijk te maken moesten vele bomen gerooid worden. De werkgroep Visserweert bedacht hier iets op. Ze hebben de gemeente namelijk benaderd voor hoogstamfruitbomen die ze graag in hun eigen tuinen wilden planten. De gemeente ondersteunde dit mooie initiatief in samenwerking met Stichting IKL. Het verzoek van de werkgroep Visserweert werd afgelopen weekend gerealiseerd in het kader van de landelijke actie ‘NL Doet’.

Projectwethouder Grensmaas Peter Pustjens is blij met de samenwerking van de gemeente en Stichting IKL in deze actie:"Het aanplanten van deze fruitbomen is een waardevolle actie voor de inwoners. Samen gaan we voor een bloeiend en gezellig Visserweert".