Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De Rijksoverheid heeft om grip op het coronavirus te krijgen een aantal maatregelen genomen. Kijk hier voor de huidige maatregelenHier (onder regionale maatregelen) vindt u de meest actuele noodverordening van de Veligheidsregio Limburg-Noord. Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover ? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Hulp bij het toetsen van de WOZ-waarde

3 maart 2020
Huis met geld - WOZ
De WOZ-waarde wordt elk jaar opnieuw vastgesteld. U ontvangt binnenkort een aanslagbiljet van BsGW of heeft dit inmiddels ontvangen met de WOZ-waarde van uw huis. Als u vindt dat deze WOZ-waarde lager of hoger moet zijn, bel dan eerst met BsGW. Ervaren taxateurs helpen u graag om de vastgestelde WOZ-waarde te toetsen en indien nodig te corrigeren. Deze hulp is gratis.

Hulp via een extern bureau kost u geld

Particuliere externe bureaus adverteren in deze periode actief en roepen huiseigenaren op om via hun bureau bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde. Zij bieden u aan om dit gratis, namens u te doen. Voor u lijkt het dan alsof er geen kosten aan zijn verbonden. Deze kosten komen echter vaak bij de burger terug, bijvoorbeeld via een verhoging van het belastingtarief. U kunt daarom het beste zelf rechtstreeks bij BsGW bezwaar maken tegen de WOZ-waarde als u het niet eens bent met de hoogte hiervan. U kunt uw bezwaar ook rechtstreeks op de website www.bsgw.nl indienen.


Zelf bezwaar maken

Een bureau inschakelen is dus niet altijd nodig. U kunt prima zelf bezwaar maken bij BsGW tegen een te hoge of te lage WOZ-waarde. Dat kan gemakkelijk via uw persoonlijke pagina op de website van BsGW. Hier kunt u aangeven waarom u de waarde niet goed vindt en documenten (zoals foto’s of een taxatieverslag) bijvoegen. U kunt ook telefonisch contact opnemen met BsGW. Doe dit binnen 6 weken na ontvangst van de WOZ-beschikking. Om de waarde te bepalen kan het zijn dat BsGW ook een afspraak met u maakt om bij u thuis te komen kijken. Als blijkt dat de WOZ-waarde niet correct is vastgesteld, passen zij die zo snel mogelijk aan.


Vragen?

BsGW is op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar via 088-8420420.