Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De Rijksoverheid heeft om grip op het coronavirus te krijgen een aantal maatregelen genomen. Kijk hier voor de huidige maatregelen. Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover ? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Identiteitsplaat terug bij Amerikaanse familie

20 september 2018
overdracht id plaatje raymond reynolds
Een bijzondere ontmoeting in het gemeentehuis afgelopen week. Ruim 73 jaar na de Tweede Wereldoorlog heeft de familie van de Amerikaanse militair Raymond (Mike) Reynolds het identiteitsplaatje van de soldaat terug. Het plaatje is door kleindochter Michelle Lince en haar echtgenoot Russ Lince in ontvangst genomen.

Het verhaal achter het identiteitsplaatje

Het identiteitsplaatje is lange tijd in het bezit geweest van Thei Lambermon. Hij kreeg het plaatje van zijn vader. Hoe zijn vader hier aan kwam, is niet meer te achterhalen. Thei Lambermon heeft zich altijd afgevraagd wie de persoon achter het plaatje was en startte een lange zoektocht. "Deze Raymond Reynolds heeft ertoe bijgedragen dat wij hier tegenwoordig in vrijheid mogen leven, daar moeten we hem dan ook nu nog steeds dankbaar voor zijn. Ik heb maanden gespeurd naar Reynolds en kreeg hierbij ook hulp van de Amerikaanse ambassade. Uiteindelijk kwam ik erachter dat Reynolds de oorlog heeft overleefd en is teruggekeerd naar Amerika waar hij uiteindelijk in december 1984 overleed. Toen kwam ik ook in contact met de familie van Reynolds die enthousiast reageerde op mijn vraag of ze het plaatje in ontvangst wilden nemen. Dat dat nu is gebeurd, in het bijzijn van de burgemeester en dhr. McGrew van de Amerikaanse ambassade, is heel speciaal", zegt Thei. De enige vraag die Thei nog heeft gaat over hoe Reynolds in Europa terecht is gekomen? Dit gaat Thei in de toekomst nog proberen te achterhalen.