Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De Rijksoverheid heeft om grip op het coronavirus te krijgen een aantal maatregelen genomen. Kijk hier voor de huidige maatregelen. Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover ? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Iemand anders laten stemmen voor het Europees Parlement (volmacht)

Kunt u voor de verkiezingen voor de leden van het Europees parlement niet zelf naar het stembureau komen? Dan kunt u iemand anders uw stem laten uitbrengen.

Wilt u dat iemand anders voor u stemt voor de verkiezingen voor de leden van het Europees Parlement? Dan kunt u de ander voor u laten stemmen door de achterzijde van uw stempas voor het Europees Parlement in te vullen.

Let op:

  • de gemachtigde moet iemand zijn die zelf ook een stempas voor de verkiezingen voor het Europees Parlement heeft ontvangen en woont in gemeente Echt-Susteren
  • de gemachtigde mag maximaal voor twee andere kiezers stemmen
  • de gemachtigde moet op hetzelfde moment stemmen
  • de gemachtigde moet een kopie van uw identiteitsbewijs laten zien (deze mag maximaal vijf jaar zijn verlopen)

Bent u niet in de gelegenheid om iemand te machtigen door de achterzijde van de stempas in te vullen (omdat u bijvoorbeeld in het buitenland bent wanneer de stempassen geleverd worden)? Ook dan kunt u iemand machtigen die mag stemmen voor het Europees Parlement. Met onderstaand formulier vraagt u hiervoor toestemming. Vult u dit formulier in? Dan hoeft de ander geen kopie van uw identiteitsbewijs te tonen als hij voor u stemt.

Let op:

  • uw verzoek moet uiterlijk maandag 20 mei 2019 om 17.00 uur bij ons binnen zijn
  • de gemachtigde moet iemand in Nederland zijn die zelf ook een stempas voor het Europees Parlement heeft ontvangen
  • de gemachtigde ontvangt een volmachtbewijs dat hij voor u mag stemmen
  • de gemachtigde moet op hetzelfde moment stemmen
  • de gemachtigde mag maximaal voor twee andere kiezers stemmen
  • hebt u eenmaal iemand aangewezen om voor u te stemmen kunt u dit niet meer ongedaan maken. U kunt dan niet meer zelf stemmen
pdf Verzoek om bij volmacht te stemmen (PDF, 150.89 KB)

Stuur dit formulier naar:

Gemeente Echt-Susteren
Postbus 450
6100 AL Echt