Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De Rijksoverheid heeft op 31 maart de aangescherpte maatregelen verlengd (tot en met 28 april) om het coronavirus onder controle te krijgen. Kijk hier voor deze aangescherpte maatregelen. Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover ? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Gemeentehuis gesloten op maandag 13 april 2020
In verband met tweede Paasdag is het gemeentehuis maandag 13 april 2020 gesloten.

 

Iemand anders laten stemmen voor het Europees Parlement (volmacht)

Kunt u voor de verkiezingen voor de leden van het Europees parlement niet zelf naar het stembureau komen? Dan kunt u iemand anders uw stem laten uitbrengen.

Wilt u dat iemand anders voor u stemt voor de verkiezingen voor de leden van het Europees Parlement? Dan kunt u de ander voor u laten stemmen door de achterzijde van uw stempas voor het Europees Parlement in te vullen.

Let op:

  • de gemachtigde moet iemand zijn die zelf ook een stempas voor de verkiezingen voor het Europees Parlement heeft ontvangen en woont in gemeente Echt-Susteren
  • de gemachtigde mag maximaal voor twee andere kiezers stemmen
  • de gemachtigde moet op hetzelfde moment stemmen
  • de gemachtigde moet een kopie van uw identiteitsbewijs laten zien (deze mag maximaal vijf jaar zijn verlopen)

Bent u niet in de gelegenheid om iemand te machtigen door de achterzijde van de stempas in te vullen (omdat u bijvoorbeeld in het buitenland bent wanneer de stempassen geleverd worden)? Ook dan kunt u iemand machtigen die mag stemmen voor het Europees Parlement. Met onderstaand formulier vraagt u hiervoor toestemming. Vult u dit formulier in? Dan hoeft de ander geen kopie van uw identiteitsbewijs te tonen als hij voor u stemt.

Let op:

  • uw verzoek moet uiterlijk maandag 20 mei 2019 om 17.00 uur bij ons binnen zijn
  • de gemachtigde moet iemand in Nederland zijn die zelf ook een stempas voor het Europees Parlement heeft ontvangen
  • de gemachtigde ontvangt een volmachtbewijs dat hij voor u mag stemmen
  • de gemachtigde moet op hetzelfde moment stemmen
  • de gemachtigde mag maximaal voor twee andere kiezers stemmen
  • hebt u eenmaal iemand aangewezen om voor u te stemmen kunt u dit niet meer ongedaan maken. U kunt dan niet meer zelf stemmen
pdf Verzoek om bij volmacht te stemmen (PDF, 150.89 KB)

Stuur dit formulier naar:

Gemeente Echt-Susteren
Postbus 450
6100 AL Echt