Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De Rijksoverheid heeft op 24 juni aangegeven dat de coronamaatregelen verder worden verruimd. Kijk hier voor de huidige maatregelen. Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover ? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Illegale afvaldumpers gepakt

14 februari 2019
afvaldumpingen nieuwe markt
Boa’s van de gemeente Echt-Susteren hebben de afgelopen tijd , met succes, gecontroleerd op illegale afvaldumpingen rondom ondergrondse containerparken. In de afgelopen maanden zijn er meerdere personen gepakt bij illegale dumpingen.

Ergernis

Het is al jaren een doorn in het oog; gedumpte huisvuilzakken, matrassen, bankstellen en soms zelfs complete huisraden. Het zorgt voor veel ergernis voor omwonenden en het trekt ongedierte aan. Bovendien worden de kosten die gemaakt worden om dit op te ruimen verrekend via de afvalstoffenheffing.


Controles

Om het illegale afval dumpen een halt toe te roepen, is de gemeente in 2018 actiever gaan controleren op dumpen. Zo zijn er waarschuwingsborden geplaatst en rijden er vaker BOA’s langs om de ondergrondse containerparken te controleren. Ook wordt er binnenkort cameratoezicht geplaatst.


Breng afval waar het hoort

Het illegaal dumpen van afval kan een boete opleveren van maar liefst € 95,-. Om te voorkomen dat u een hoge boete krijgt voor het illegaal aanbieden van afval wordt u verzocht om afval aan te bieden zoals beschreven in de afvalwijzer. U kunt ook http://echt-susteren.deafvalapp.nl raadplegen om te zien waar wat hoort.