Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De Rijksoverheid heeft om grip op het coronavirus te krijgen een aantal maatregelen genomen. Kijk hier voor de huidige maatregelen. Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover ? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Informatieplicht energiebesparing voor bedrijven en instellingen per 1 juli 2019

24 juni 2019
Informatieplicht energiebesparing RvO
Verbruikt uw bedrijf of instelling (Wet milieubeheer inrichting) per jaar vanaf 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 aardgas (of een equivalent daarvan)? Dan bent u verplicht om energiebesparende maatregelen te nemen met een terugverdientijd van 5 jaar of minder. Dit is de energiebesparingsplicht. Vanaf 1 juli 2019 komt daar de informatieplicht bij. Dat betekent dat u uiterlijk vóór 1 juli 2019 voor uw bedrijf moet rapporteren welke energiebesparende maatregelen u heeft genomen. Dit doet u via het e-Loket van www.RVO.nl.

Ondernemers bijeenkomsten

De gemeente Echt-Susteren heeft aan dit thema aandacht besteed door het organiseren van twee ondernemersbijeenkomsten. Dit in samenwerking met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, De Energiecoöperatie Echt-Susteren Energie en de gemeentelijke uitvoeringsdienst MER/RUD. Hiervoor zijn de ondernemers op bedrijventerrein De Berk, De Loop, Business Park Midden Limburg, De Wolfskoul en Dieterderweg uitgenodigd.


Energieneutraal in 2040

De gemeente heeft een energievisie met een uitvoeringsprogramma opgesteld om richting te geven aan het duurzaamheidsbeleid voor de komende jaren. Met deze energievisie worden burgers en bedrijven gestimuleerd om energiezuiniger te wonen en te werken. Hierin staat dat de gemeente Echt-Susteren in 2040 energieneutraal wil zijn en welke maatregelen nodig zijn om dit te kunnen bereiken. Bekijk de energievisie op onze website www.echt-susteren.nl/duurzaamheid.