Vragen over het coronavirus (COVID-19)
Het coronavirus verspreidt zich razendsnel. Om de zorg toegankelijk te houden, moeten we onze contacten tot een minimum beperken. Nederland blijft daarom tot en met ten minste 9 februari in lockdown. Kijk hier voor de maatregelen. Hier (onder regionale maatregelen) vindt u het 'Intrekkingsbesluit Noodverordening COVID-19' van de Veiligheidsregio Limburg-Noord (18 november 2020). Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Jeugd en gezin

Opvoeden en opgroeien is leuk, maar niet altijd even gemakkelijk. Daar kunnen ouders soms best wat hulp bij gebruiken. Daarom is er het Centrum voor Jeugd en Gezin.

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) is dé plek waar ouders of verzorgers, kinderen en jongeren terecht kunnen met vragen over opvoeden en opgroeien. Het CJG biedt verschillende vormen van ondersteuning aan ouders en jeugdigen (van zwangerschap tot en met 23 jaar). Zo kunt u er terecht voor informatie en advies, themabijeenkomsten, workshops en persoonlijke ondersteuning. Met alle vragen over opvoeden en opgroeien kun je bij het Centrum terecht. Het Centrum biedt ondersteuning bij:

  • Eenvoudige opvoed- en opgroeivragen
  • Complexe opvoed- en opgroeivragen
  • Psychische en psychiatrische problematiek
  • Bij vragen die voortkomen uit een beperking of chronische ziekte
  • Aanvragen persoonsgebonden budget (PGB)
  • Doorverwijzing naar gespecialiseerde hulp

U hebt voor het Centrum voor Jeugd en Gezin geen verwijsbrief nodig en de ondersteuning is gratis. Het Centrum is er voor alle ouders en jeugdigen uit de gemeente Echt-Susteren. U kunt op alle werkdagen op afspraak bij het CJG terecht. U bent ook iedere maandag (zonder afspraak) welkom bij het CJG in Echt van 10.30 tot 12.30 uur (Chatelainplein 31).

Telefoon: 088-43 88 300 (iedere werkdag van 8.30-17.00 uur)
E-mail: info@cjgml.nl
Website: www.cjgml.nl (voor ouders/opvoeders)
Website: www.justyoung.nl (voor jeugd 12+)

Kijk op de website van de Sociale Verzekerings Bank voor alle informatie over het persoonsgebonden budget (PGB).