Let op: in verband met de aangescherpte coronamaatregelen is het gemeentehuis de komende maandagen vanaf 17.00 uur gesloten. 

Papieren coronabewijs aanvragen? Bel dan met de CoronaCheck-helpdesk (0800-1421).

Jeugd en gezin

Opvoeden en opgroeien is leuk, maar niet altijd even gemakkelijk. Daar kunnen ouders soms best wat hulp bij gebruiken. Daarom is er het Centrum voor Jeugd en Gezin.

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) is dé plek waar ouders of verzorgers, kinderen en jongeren terecht kunnen met vragen over opvoeden en opgroeien. Het CJG biedt verschillende vormen van ondersteuning aan ouders en jeugdigen (van zwangerschap tot en met 23 jaar). Zo kunt u er terecht voor informatie en advies, themabijeenkomsten, workshops en persoonlijke ondersteuning. Met alle vragen over opvoeden en opgroeien kun je bij het Centrum terecht. Het Centrum biedt ondersteuning bij:

  • Eenvoudige opvoed- en opgroeivragen
  • Complexe opvoed- en opgroeivragen
  • Psychische en psychiatrische problematiek
  • Bij vragen die voortkomen uit een beperking of chronische ziekte
  • Aanvragen persoonsgebonden budget (PGB)
  • Doorverwijzing naar gespecialiseerde hulp

U hebt voor het Centrum voor Jeugd en Gezin geen verwijsbrief nodig en de ondersteuning is gratis. Het Centrum is er voor alle ouders en jeugdigen uit de gemeente Echt-Susteren. U kunt op alle werkdagen op afspraak bij het CJG terecht. U bent ook iedere maandag (zonder afspraak) welkom bij het CJG in Echt van 10.30 tot 12.30 uur (Chatelainplein 31).

Telefoon: 088-43 88 300 (iedere werkdag van 8.30-17.00 uur)
E-mail: info@cjgml.nl
Website: www.cjgml.nl (voor ouders/opvoeders)
Website: www.justyoung.nl (voor jeugd 12+)

Kijk op de website van de Sociale Verzekerings Bank voor alle informatie over het persoonsgebonden budget (PGB).