Vragen over het coronavirus (COVID-19)
Het coronavirus verspreidt zich razendsnel. Om de zorg toegankelijk te houden, moeten we onze contacten tot een minimum beperken. Nederland blijft daarom tot en met ten minste 9 februari in lockdown. Kijk hier voor de maatregelenHier (onder regionale maatregelen) vindt u het 'Intrekkingsbesluit Noodverordening COVID-19' van de Veiligheidsregio Limburg-Noord (18 november 2020). Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Kanon schoon na overlast roeken

25 juni 2020
Schoongemaakt kanon Susteren
Het kanon van Susteren is weer schoon. Het uit de Tweede Wereldoorlog overgebleven monument op het Raadhuisplein had last van een kolonie roeken.

De vogels leefden voorheen in de bospercelen aan de Louerstraat en het Maaseikerpad en veroorzaakten daar veel overlast voor omwonenden. De gemeente heeft daarom de bomen, die toch al in een slechte staat verkeerden, laten kappen. Wethouder Peter Ruijten: “We hadden gehoopt dat de beschermde vogels zich zouden verplaatsen naar een locatie waar ze niemand
tot last zouden zijn, maar de natuur laat zich niet sturen en de beestjes zijn neergestreken rond het Raadhuisplein en hebben het pas gerenoveerde WO2-kanon onder vuur genomen. We gaan nu, in aanloop naar een structurele oplossing, het kanon met enige regelmaat schoonspuiten’’.