Gewijzigde openingstijden
In verband met Hemelvaartsdag is op donderdag 13 mei 2021 het gemeentehuis gesloten.

Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De maatregelen worden wat losser. Blijf alert en houd anderhalve meter afstand, gebruik mondmaskers waar nodig en blijf handen wassen. We zijn er nog niet. Kijk hier voor de maatregelenHier (onder regionale maatregelen) vindt u het 'Intrekkingsbesluit Noodverordening COVID-19' van de Veiligheidsregio Limburg-Noord (18 november 2020). Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Klankbordgroep Cultuur

De Klankbordgroep Cultuur bestaat uit vrijwilligers met hart voor cultuur. De Klankbordgroep geeft de gemeente gevraagd en ongevraagd advies op het gebied van cultuur.

De Klankbordgroep stelt activiteiten en projecten voor om de inwoners van Echt-Susteren met verschillende uitingen van cultuur in aanraking te laten komen, zoals dans, muziek, theater en beeldende kunst, samen met de cultuurcoach van Menswel. Ook werkt de Klankbordgroep mee aan de Open Monumentendag en Kunst in de Openbare Ruimte.


Cultuureducatie

De leerlingen van basisscholen in Echt-Susteren (ruim 100 klassen) ontdekken cultuurvormen zoals dans, muziek, theater en beeldende kunst tijdens het lesprogramma Kunstmenu. Ook wordt aandacht besteed aan nieuwe media en cultureel erfgoed. Daarnaast is er een Platform Cultuureducatie met vertegenwoordigers van basisscholen, Connect College, Klankbordgroep Cultuur en cultuurinstellingen. Het platform helpt mee met het realiseren van een kwalitatief kunstmenu voor het onderwijs.


Cultuurzomer en Sjarabang

Tijdens de Cultuurzomer staat Echt-Susteren bol van de culturele activiteiten, zoals exposities en een Open Podium voor jong talent. Een onderdeel van de Cultuurzomer is Sjarabang. Inwoners van elke kern kunnen een tijdelijk kunstwerk maken, dat uitdrukking geeft aan het specifieke karakter van het dorp en zijn inwoners. De verschillende kunstwerken worden via een speciale fietsroute aan elkaar verbonden.
Ga voor meer informatie over cultuur in Echt-Susteren naar www.cultuurechtsusteren.nl.