Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De Rijksoverheid heeft om grip op het coronavirus te krijgen een aantal maatregelen genomen. Kijk hier voor de huidige maatregelen. Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover ? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Klimaatbestendige inrichting plan Gelrehof

28 juni 2019
Grote tiend
Ook de gemeente Echt-Susteren heeft in toenemende mate te maken met klimaatverandering. Door de vele verhardingen en toenemende (piek)buien treed wateroverlast sneller op.

Opvang hemelwater

Dit probleem speelt de afgelopen jaren ook vaker bij Gelrehof, nabij de Grote Tiend in Echt. Daarom wordt het aanwezige groengebied hier aangepast zodat hemelwater wordt opgevangen en kan infiltreren in de ondergrond. Een voorwaarde hiervoor was dat het huidige groengebied aantrekkelijk en groen moest blijven.


Met speelaanleidingen

Samen met bewoners hebben we daarom een ontwerp opgesteld waarin deze  - klimaat adaptieve - maatregelen een plek hebben gekregen. In het najaar komen er nog extra bomen voor meer biodiversiteit en afvang van hemelwater. In overleg met de kinderen uit de buurt zijn daarnaast speelaanleidingen toegevoegd, die in combinatie met deze nieuwe inrichting een speelse dimensie zal opleveren. De uitvoering is in handen van Brouwers Infra-ontwikkeling uit Weert en duurt tot eind juli. Wethouder Peter Ruijten: "Met recht kan gezegd worden dat na uitvoering van deze werkzaamheden het plan Gelrehof straks klaar is voor de toekomst!"