Gewijzigde openingstijden rondom carnaval

In verband met carnaval is het gemeentehuis op maandag 24 februari en dinsdag 25 februari volledig gesloten. Voor werkzaamheden die niet uitgesteld kunnen worden, zoals geboorte- en overlijdensaangiftes, wordt een uitzondering gemaakt. Deze aangiftes kunt u op dinsdag 25 februari tussen 11.00 en 12.00 uur doen in het gemeentehuis. Houd rekening met de carnavalsoptochten door de Nieuwe Markt vrij van auto's te houden.

Koninklijke onderscheiding voor wethouder Ruijten

23 april 2019
Koninklijke onderscheiding Peter Ruijten
Wethouder Peter Ruijten heeft uit handen van burgemeester Jos Hessels een koninklijke onderscheiding gekregen vanwege zijn grote maatschappelijke inzet in het verenigingsleven van Echt.

Peter Ruijten is gedurende drie raadsperiodes (2003-2014) lid geweest van de gemeenteraad. Daarnaast is hij al vele jaren als vrijwilliger betrokken bij EVV, de Koninklijke Harmonie St. Caecilia Echt, de Oud Breultaler Muzikanten en de Vrienden van de Harmonie. Ook is hij lid van Carnavalsvereniging De Aester en de oud-prinsengroep, waarin hij een actieve rol speelt in de muziek- en optochtcommissie.

De heer Ruijten is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De onderscheiding is door Zijne Majesteit toegekend bij gelegenheid van de jaarlijkse lintjesregen, maar omdat de wethouder op die dag buiten de gemeente verblijft, is hij na afloop van de collegevergadering verrast door burgemeester Hessels waardoor ook zijn familie en zijn (politieke) vrienden bij dit feestelijke moment konden zijn