Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De maatregelen worden losser. Blijf alert en houd anderhalve meter afstand, gebruik mondmaskers waar nodig en blijf handen wassen. We zijn er nog niet. Kijk hier voor de maatregelen. Hier (onder regionale maatregelen) vindt u het 'Intrekkingsbesluit Noodverordening COVID-19' van de Veiligheidsregio Limburg-Noord (18 november 2020). Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Koninklijke onderscheiding voor wethouder Ruijten

23 april 2019
Koninklijke onderscheiding Peter Ruijten
Wethouder Peter Ruijten heeft uit handen van burgemeester Jos Hessels een koninklijke onderscheiding gekregen vanwege zijn grote maatschappelijke inzet in het verenigingsleven van Echt.

Peter Ruijten is gedurende drie raadsperiodes (2003-2014) lid geweest van de gemeenteraad. Daarnaast is hij al vele jaren als vrijwilliger betrokken bij EVV, de Koninklijke Harmonie St. Caecilia Echt, de Oud Breultaler Muzikanten en de Vrienden van de Harmonie. Ook is hij lid van Carnavalsvereniging De Aester en de oud-prinsengroep, waarin hij een actieve rol speelt in de muziek- en optochtcommissie.

De heer Ruijten is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De onderscheiding is door Zijne Majesteit toegekend bij gelegenheid van de jaarlijkse lintjesregen, maar omdat de wethouder op die dag buiten de gemeente verblijft, is hij na afloop van de collegevergadering verrast door burgemeester Hessels waardoor ook zijn familie en zijn (politieke) vrienden bij dit feestelijke moment konden zijn