Gewijzigde openingstijden rondom carnaval

  • Er wordt een carnavalsmiddag georganiseerd voor de ouderen die deelnemen aan de huiskamerprojecten in onze gemeente. Op donderdag 20 februari is het gemeentehuis daarom gesloten. Telefonisch is het gemeentehuis bereikbaar van 9.00 tot 12.00 uur 
  • Vanwege carnaval is het gemeentehuis op maandag 24 februari en dinsdag 25 februari gesloten (ook telefonisch)
  • Voor werkzaamheden die niet uitgesteld kunnen worden, zoals geboorte- en overlijdensaangiftes, wordt op dinsdag 25 februari de gelegenheid geboden om aangifte te doen tussen 11.00 en 12.00 uur. U kunt dan terecht bij de ambtenaar burgerlijke stand op het gemeentehuis 
  • Daarnaast verzoeken we iedereen om tijdens de carnavalsdagen de Nieuwe Markt zoveel mogelijk vrij te houden van geparkeerde auto’s in verband met carnavalsoptochten

Koop samen met uw buurt voordelig zonnepanelen

4 september 2018
zonnepanelen
In de gemeente Echt-Susteren kunnen nog meer zonnepanelen op de daken van huizen. Het maatschappelijke initiatief Buurkracht organiseert daarom op 10 september om 20.00 uur een startbijeenkomst om inwoners te informeren over deze duurzame energievorm.

Buurkracht is samen energie besparen

Buurkracht is gratis, onafhankelijk en niet-commercieel. Het maatschappelijke initiatief wordt gesteund door gemeenten en provincies. Buurkracht gelooft dat energie besparen makkelijker, voordeliger en leuker is als u het met de buren doet. Buurkracht is iets wat buren samen hebben. De buurtbegeleiders van Buurkracht helpen onder meer bij het enthousiasmeren van buurtgenoten en het aanvragen van offertes bij leveranciers. Kijk voor meer info op www.buurkracht.nl.


Succesvol landelijk initiatief breidt fors uit

Buurkracht brengt mensen bij elkaar om samen energie te besparen. Inmiddels zijn ruim 300 buurten actief in Nederland, waarvan al 40 buurten in Limburg. In Limburg besparen Buurkrachtbuurten samen al ruim € 215.000 per jaar op hun energierekeningen.


Jouw buurt de volgende Buurkrachtbuurt?

Hoe regelt u zonnepanelen en hoe helpt Buurkracht daarbij? Op deze en andere vragen krijgt u antwoord op de startbijeenkomst. Ook is het een mooi moment om met buurtgenoten te spreken over de mogelijkheden om de handen ineen te slaan om gezamenlijk duurzame energie op te wekken.


Aanmelden startbijeenkomst

De startbijeenkomst is op 10 september van 20.00 tot 21.00 uur in Café ’t Hingen (Op Den Dijk 2A) Vanaf 19.30 uur staat de koffie klaar en na afloop is er de gelegenheid voor een hapje en een drankje. Alle inwoners van Echt-Susteren met interesse voor zonnepanelen kunnen zich aanmelden via www.buurkracht.nl/Echt-Susteren.