Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De Rijksoverheid heeft op 24 juni aangegeven dat de coronamaatregelen verder worden verruimd. Kijk hier voor de huidige maatregelen. Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover ? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Koop samen met uw buurt voordelig zonnepanelen

4 september 2018
zonnepanelen
In de gemeente Echt-Susteren kunnen nog meer zonnepanelen op de daken van huizen. Het maatschappelijke initiatief Buurkracht organiseert daarom op 10 september om 20.00 uur een startbijeenkomst om inwoners te informeren over deze duurzame energievorm.

Buurkracht is samen energie besparen

Buurkracht is gratis, onafhankelijk en niet-commercieel. Het maatschappelijke initiatief wordt gesteund door gemeenten en provincies. Buurkracht gelooft dat energie besparen makkelijker, voordeliger en leuker is als u het met de buren doet. Buurkracht is iets wat buren samen hebben. De buurtbegeleiders van Buurkracht helpen onder meer bij het enthousiasmeren van buurtgenoten en het aanvragen van offertes bij leveranciers. Kijk voor meer info op www.buurkracht.nl.


Succesvol landelijk initiatief breidt fors uit

Buurkracht brengt mensen bij elkaar om samen energie te besparen. Inmiddels zijn ruim 300 buurten actief in Nederland, waarvan al 40 buurten in Limburg. In Limburg besparen Buurkrachtbuurten samen al ruim € 215.000 per jaar op hun energierekeningen.


Jouw buurt de volgende Buurkrachtbuurt?

Hoe regelt u zonnepanelen en hoe helpt Buurkracht daarbij? Op deze en andere vragen krijgt u antwoord op de startbijeenkomst. Ook is het een mooi moment om met buurtgenoten te spreken over de mogelijkheden om de handen ineen te slaan om gezamenlijk duurzame energie op te wekken.


Aanmelden startbijeenkomst

De startbijeenkomst is op 10 september van 20.00 tot 21.00 uur in Café ’t Hingen (Op Den Dijk 2A) Vanaf 19.30 uur staat de koffie klaar en na afloop is er de gelegenheid voor een hapje en een drankje. Alle inwoners van Echt-Susteren met interesse voor zonnepanelen kunnen zich aanmelden via www.buurkracht.nl/Echt-Susteren.