Gewijzigde openingstijden rondom carnaval

In verband met carnaval is het gemeentehuis op maandag 24 februari en dinsdag 25 februari volledig gesloten. Voor werkzaamheden die niet uitgesteld kunnen worden, zoals geboorte- en overlijdensaangiftes, wordt een uitzondering gemaakt. Deze aangiftes kunt u op dinsdag 25 februari tussen 11.00 en 12.00 uur doen in het gemeentehuis. Houd rekening met de carnavalsoptochten door de Nieuwe Markt vrij van auto's te houden.

Kunstwerken bij Cultuurhuis Edith Stein

31 oktober 2019
onthulling_cultuurhuis
Bij het Cultuurhuis Edith Stein zijn twee plaquettes onthuld. Eén plaquette is gemaakt door oud-leraar Math Tillie en één plaquette is afkomstig van kunstenaar Lei Hannen.

Plaquette Math Tillie

In 1995 werd de huishoudschool in Echt uitgebreid met keukenfaciliteiten. Dit deel van de school werd officieel geopend met een plaquette van beeldende kunstenaar Math Tillie (11 juni 1931 - 2 februari 2019) uit Pey. Op het moment dat de huishoudschool aan de Julianastraat in Echt haar functie verloor en het gebouw werd afgebroken, kwam de plaquette weer bij de kunstenaar terecht. Om te voorkomen dat deze Echter schoolgeschiedenis verloren zou gaan besloot de familie Tillie, dit kunstwerk, na het overlijden van Math, te schenken aan het Museum voor de Vrouw. Hierdoor gaat dit kunstwerk niet verloren. Peter Pustjens onthulde samen met Lenie Tillie (echtgenote van Math) de plaquette dat nu pronkt aan de gevel van het Cultuurhuis Edith Stein.


Plaquette Lei Hannen

Het andere kunstwerk in opdracht van de gemeente gemaakt door Lei Hannen staat symbool voor Edith Stein. Ook dit kunstwerk werd onthuld door wethouder Pustjens en hangt aan de gevel van het Cultuurhuis. Wethouder Peter Pustjens: ‘’Met de onthulling van deze kunstwerken is de opening van het Cultuurhuis Edith Stein officieel afgerond en wordt het belang van Edith Stein voor onze gemeente maar ook die van Math Tillie nog eens onderstreept.’’