Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De Rijksoverheid heeft om grip op het coronavirus te krijgen een aantal maatregelen genomen. Kijk hier voor de huidige maatregelen. Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover ? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Landelijke opschoondag: samen maken we het verschil

3 september 2020
foto_landelijke_opschoondag
‘Een beter milieu begint bij jezelf’. Deze slogan is vast bij velen bekend. Vervuiling van bermen, perken, pleinen en stoepen is een van de grootste ergernissen. Ook de grote hoeveelheden plastic die uiteindelijk via onze rivieren in de zee belanden en daar een nog grotere verontreiniging veroorzaken waaronder de plastic soep. Samen willen we hier iets aan doen! Doet u ook mee?

World Cleanup Day

Op zaterdag 19 September 2020 voert de Plastic soup Foundation en Nederland Schoon actie door het promoten en ondersteunen van een landelijke actiedag “World Cleanup Day”. Op deze dag worden in veel Limburgse gemeenten door vrijwilligers allerlei acties gevoerd om de hoeveelheid (zwerf)afval te verminderen. Zo maken we Limburg samen schoner. 


Deelname aan opschoondag

Een aantal zwerfafvalvrij-groepen heeft al toegezegd om mee te helpen. Wilt u ook een steentje bijdragen? De gemeente stelt hiervoor de benodigde materialen beschikbaar. Daarnaast ontvangt iedere deelnemer van de gemeente een kleine attentie. U kunt u aanmelden door een e-mail met uw naam te sturen naar teamschoon@debries.nl. U ontvangt dan een aanmeldformulier en verdere informatie. Aanmelden kan tot vrijdag 11 september 2020. 

Wij hopen dat vele vrijwilligers dit initiatief ondersteunen en daarmee een belangrijke bijdrage leveren aan een schone en opgeruimde leefomgeving in onze mooie gemeente!