Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De Rijksoverheid heeft om grip op het coronavirus te krijgen een aantal maatregelen genomen. Kijk hier voor de huidige maatregelen. Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover ? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Ledverlichting in Echt-Susteren

11 september 2019
Ledverlichting op de Nieuwe Markt
In opdracht van de gemeente heeft Studio NLX (Nobralux) nieuwe lampen gerealiseerd op de Nieuwe Markt voor het gemeentehuis. De traditionele verlichtingsarmaturen zijn vervangen door energiezuinige en nauwkeurig richtbare ledverlichting.

Nieuwe ledlampen

Met behulp van 22 schijnwerpers, verdeeld over 4 hoge masten op de hoeken van het plein, wordt de ruimte volgens de NPR-13201 richtlijnen verlicht. Hierbij is extra aandacht besteed aan de lichtbeleving in zowel de openbare ruimte als in de rondom liggende gebouwen. Het plein is vrij gebleven van obstakels zodat zowel parkeren als het organiseren van evenementen probleemloos is. De keuze van de ledlampen zorgt voor een prettige, gelijkmatige verdeling van het licht. Bewoners en bezoekers ondervinden aanzienlijk minder verblinding en lichthinder doordat de led’s verdiept in het armatuur geplaatst zijn. 


Verlichting kapot?

Nu de dagen korter worden is het belangrijk voor uw eigen veiligheid dat u goed zicht heeft en dat u goed zichtbaar bent. Daarom vragen wij u ook om defecte verlichting in de gemeente aan ons te melden. Dit kan via de Fixi app of via www.echt-susteren.nl/melden. Let wel op dat Fixi u doorlinkt naar onze partner Nobralux. Via hun meldsysteem kunt u vervolgens uw melding doorgeven. Een reguliere storing wordt dan binnen vijf dagen opgelost. Hierover krijgt u ook altijd een terugkoppeling.