Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De Rijksoverheid heeft om grip op het coronavirus te krijgen een aantal maatregelen genomen. Kijk hier voor de huidige maatregelenHier (onder regionale maatregelen) vindt u het 'Intrekkingsbesluit Noodverordening COVID-19' van de Veiligheidsregio Limburg-Noord (18 november 2020). Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Leen een computer in Echt-Susteren

3 maart 2020
Leen een computer
Sinds kort is het project ‘Computerloos’ ook in deze gemeente. Voor €10,- per jaar kunnen inwoners met een minimaal inkomen een computer lenen.

Kom ik in aanmerking?

Niet alle inwoners kunnen om financiële redenen zelf voorzien in de aanschaf van een computer of laptop. Daarom kunnen inwoners met een minimaal inkomen zich melden via: Computerloos.echt@gmail.com. De gemeente controleert vervolgens of u in uw huidige financiële situatie (met behulp van een indicatie) in aanmerking komt voor dit project.


Hoe werkt het?

Elke maandag en dinsdagochtend van 9.00 - 12.00 uur zijn vrijwilligers aanwezig in het Talenthouse aan de Diepstraat 3c in Echt om hierbij te helpen. Alle computers draaien op Windows 10 en zijn voorzien van een toetsenbord, muis en flatscreen monitor. Jaarlijks kunt u de bruikleenovereenkomst opzeggen en uw apparatuur terug geven.
Vragen? Neem contact op met de organisatie via: computerloos.echt@gmail.com.