Gewijzigde openingstijden rondom carnaval

In verband met carnaval is het gemeentehuis op maandag 24 februari en dinsdag 25 februari volledig gesloten. Voor werkzaamheden die niet uitgesteld kunnen worden, zoals geboorte- en overlijdensaangiftes, wordt een uitzondering gemaakt. Deze aangiftes kunt u op dinsdag 25 februari tussen 11.00 en 12.00 uur doen in het gemeentehuis. Houd rekening met de carnavalsoptochten door de Nieuwe Markt vrij van auto's te houden.

Liberty Tour Echt-Susteren

20 november 2019
logo_herdenking_wo2
In het weekend van vrijdag 17 tot en met zondag 19 januari 2020 wordt er in de gemeente Echt-Susteren op feestelijke wijze met tal van activiteiten aandacht geschonken aan de bevrijding van de gemeente,75 jaar geleden.

Op zondag 19 januari 2020 staat tijdens de middaguren een indrukwekkende Liberty Tour op het programma met deelname van ca 50 oude legervoertuigen (Jeeps, Dodges, trucks, motoren etc.) uit de Tweede Wereldoorlog en een gezelschap geallieerde/Duitse re-enactors. Deze historische stoet trekt langs alle kerkdorpen in onze gemeente.

De route en verwachte doorkomsttijden volgen nog. Vertrek en aankomst van de stoet is op de Nieuwe Markt in Echt. Bij aankomst van de stoet in Echt sluiten een Sherman Tank en muziekgezelschappen aan. Op de Nieuwe Markt worden de voertuigen op feestelijke wijze voorafgegaan door een Schotse pipeband, waarna de voertuigen in opstelling getoond worden.

Meer informatie over de herdenking van 75 jaar bevrijding Echt-Susteren is hier te vinden.