Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De Rijksoverheid heeft om grip op het coronavirus te krijgen een aantal maatregelen genomen. Kijk hier voor de huidige maatregelen. Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover ? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Liberty Tour Echt-Susteren

20 november 2019
logo_herdenking_wo2
In het weekend van vrijdag 17 tot en met zondag 19 januari 2020 wordt er in de gemeente Echt-Susteren op feestelijke wijze met tal van activiteiten aandacht geschonken aan de bevrijding van de gemeente,75 jaar geleden.

Op zondag 19 januari 2020 staat tijdens de middaguren een indrukwekkende Liberty Tour op het programma met deelname van ca 50 oude legervoertuigen (Jeeps, Dodges, trucks, motoren etc.) uit de Tweede Wereldoorlog en een gezelschap geallieerde/Duitse re-enactors. Deze historische stoet trekt langs alle kerkdorpen in onze gemeente.

De route en verwachte doorkomsttijden volgen nog. Vertrek en aankomst van de stoet is op de Nieuwe Markt in Echt. Bij aankomst van de stoet in Echt sluiten een Sherman Tank en muziekgezelschappen aan. Op de Nieuwe Markt worden de voertuigen op feestelijke wijze voorafgegaan door een Schotse pipeband, waarna de voertuigen in opstelling getoond worden.

Meer informatie over de herdenking van 75 jaar bevrijding Echt-Susteren is hier te vinden.