Gewijzigde openingstijden rondom carnaval

In verband met carnaval is het gemeentehuis op maandag 24 februari en dinsdag 25 februari volledig gesloten. Voor werkzaamheden die niet uitgesteld kunnen worden, zoals geboorte- en overlijdensaangiftes, wordt een uitzondering gemaakt. Deze aangiftes kunt u op dinsdag 25 februari tussen 11.00 en 12.00 uur doen in het gemeentehuis. Houd rekening met de carnavalsoptochten door de Nieuwe Markt vrij van auto's te houden.

Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer naar Echt

30 april 2019
finale lvk 2020
Het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer (LVK) komt naar Echt. Dat maakten de organiserende carnavalsvereniging De Aester en Stichting LVK deze week bekend. De 44ste finale van het evenement wordt op vrijdag 7 februari 2020 gehouden bij de Bandert.

Het is voor het eerst dat het evenement in de gemeente Echt-Susteren wordt georganiseerd. Burgemeester Jos Hessels is daar heel blij mee: "De laatste jaren zien we steeds opnieuw dat het zwaartepunt van de Limburgse vastelaovend in het Smalste Stukje Nederland ligt. De Limburgs Buuttekampioen komt uit Susteren en met Spik en Span hebben we in de laatste vijf jaar 3x het winnende liedje van het LVK mogen leveren. Maar we hebben het feest zelf nog nooit in de gemeente mogen organiseren. De wethouders Frische en Ruijten hebben met de organiserende CV De Aester samen gezeten om te kijken waarbij we hen kunnen ondersteunen. Wij denken dat we rond de Bandert een toplocatie hebben en gaan als gemeente alle medewerking verlenen om er een mooie en veilige happening van te maken."