Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De Rijksoverheid heeft om grip op het coronavirus te krijgen een aantal maatregelen genomen. Kijk hier voor de huidige maatregelen. Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover ? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer naar Echt

30 april 2019
finale lvk 2020
Het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer (LVK) komt naar Echt. Dat maakten de organiserende carnavalsvereniging De Aester en Stichting LVK deze week bekend. De 44ste finale van het evenement wordt op vrijdag 7 februari 2020 gehouden bij de Bandert.

Het is voor het eerst dat het evenement in de gemeente Echt-Susteren wordt georganiseerd. Burgemeester Jos Hessels is daar heel blij mee: "De laatste jaren zien we steeds opnieuw dat het zwaartepunt van de Limburgse vastelaovend in het Smalste Stukje Nederland ligt. De Limburgs Buuttekampioen komt uit Susteren en met Spik en Span hebben we in de laatste vijf jaar 3x het winnende liedje van het LVK mogen leveren. Maar we hebben het feest zelf nog nooit in de gemeente mogen organiseren. De wethouders Frische en Ruijten hebben met de organiserende CV De Aester samen gezeten om te kijken waarbij we hen kunnen ondersteunen. Wij denken dat we rond de Bandert een toplocatie hebben en gaan als gemeente alle medewerking verlenen om er een mooie en veilige happening van te maken."