Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De Rijksoverheid heeft om grip op het coronavirus te krijgen een aantal maatregelen genomen. Kijk hier voor de huidige maatregelen. Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover ? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Maatregelen tegen corona 13-3-2020

13 maart 2020
Corona maatregelen Rijksoverheid
Sinds donderdag 12 maart gelden nieuwe strengere landelijke maatregelen om het coronavirus te bestrijden. Dit betekent onder meer dat evenementen worden afgelast.

Neem eigen verantwoordelijkheid

De gemeente Echt-Susteren doet een dringend beroep op organisaties, sportscholen, horecagelegenheden en soortgelijke instellingen om geen vergaderingen of bijeenkomsten te organiseren.


De gemeente spreekt haar waardering uit voor organisaties die elk hun eigen verantwoordelijkheid hebben genomen door activiteiten en bijeenkomsten af te gelasten en zelfs hun deuren hebben gesloten om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. De gemeente rekent erop dat andere organisaties dit voorbeeld volgen.


Aan gemeenschapshuizen geeft de gemeente het dringende advies om in ieder geval tot en met 31 maart niet alleen de activiteiten te annuleren, maar deze ook niet toe te staan in deze accomodaties.


Afgelaste evenementen 

Dat betekent dus dat een groot aantal activiteiten die de komende twee weken in onze gemeente plaatsvinden, niet doorgaan. Hieronder vallen in ieder geval de activiteiten georganiseerd door Stichting Menswel, NL Doet en CV De Aester. Ook gaan de gemeentelijke binnensportaccommodaties (sporthallen en zwembad) en de Huiskamerprojecten tot nader bericht dicht.


Twijfelt u of andere activiteiten doorgaan? Neem dan contact op met de organisatie van de betreffende activiteit.


Vragen?

Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen via www.ggdlimburgnoord.nl.