Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De maatregelen worden losser. Blijf alert en houd anderhalve meter afstand, gebruik mondmaskers waar nodig en blijf handen wassen. We zijn er nog niet. Kijk hier voor de maatregelen. Hier (onder regionale maatregelen) vindt u het 'Intrekkingsbesluit Noodverordening COVID-19' van de Veiligheidsregio Limburg-Noord (18 november 2020). Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Maatregelen tegen het coronavirus

Om de verspreiding en de impact van het coronavirus in goede banen te leiden zijn er allerlei maatregelen genomen. Deze maatregelen gelden op landelijk, regionaal maar ook lokaal op gemeentelijk niveau. Hier vindt u een overzicht van deze maatregelen.

De maatregelen worden losser. Blijf alert en houd anderhalve meter afstand, gebruik mondmaskers waar nodig en blijf handen wassen. We zijn er nog niet. Houd vol! Hier vindt u een overzicht van de maatregelen.

Contact met de gemeente

  • U bent vooralsnog gewoon welkom op afspraak in het gemeentehuis. Maak zelf een afspraak door op één van de producten/diensten op de website te klikken. Hier staat ook wat u moet meenemen naar de afspraak;
  • U bent als bezoeker verplicht om een mondkapje te dragen zolang u zich in de publieksruimte op de begane grond van het gemeentehuis bevindt. Wij verzoeken u zelf een mondkapje mee te brengen. Indien u weigert een mondkapje te dragen, kunt u het gemeentehuis helaas niet bezoeken;
  • Heeft u vragen? Neem dan contact op met de gemeente.

De Gemeenteraad

Hier vindt u de agenda van de vergaderingen van de raadscommissies of de gemeenteraad. Ook staat hier of de vergaderingen doorgaan en toegankelijk zijn.


Buurtbemiddeling

De coronacrisis heeft invloed op ons allemaal. Omdat iedereen zoveel mogelijk thuis moet blijven, wordt er veel van mensen gevraagd. Daarom vragen we u om rekening te houden met uw buren. Probeer geluidsoverlast te beperken:

  • Spelen uw kinderen binnen? Denk bijvoorbeeld aan het dragen van pantoffels in plaats van schoenen;
  • Zet de TV en radio iets zachter;
  • Gaat u klussen?  Doe dat dan niet hele dagen aaneengesloten. Misschien kunt u in uw buurt zelfs een klusuur afspreken, zodat de geluidsoverlast voor iedereen beperkt blijft;
  • Probeer daarnaast ook iets toleranter te zijn dan normaal in deze uitzonderlijke situatie.

Komt u er zelf niet uit? Dan kan Proteion buurtbemiddeling ondersteuning bieden. Samen kan onderzocht worden wat u kunt doen om zo goed mogelijk met de situatie om te gaan. Ook kan worden bekeken welke verbeteringen er mogelijk zijn, eventueel in overleg met uw buren. Het doel is om er samen uit te komen. Zo nodig en zo mogelijk kan een gezamenlijk gesprek worden geregeld via beeldbellen.

Contact
U kunt Proteion buurtbemiddeling bereiken via info@proteionbuurtbemiddeling.nl. Telefonisch kunt u contact opnemen via 06 20280576. Kijk ook eens op de website van Proteion Buurtbemiddeling.