Rondom carnaval zijn de openingstijden van het gemeentehuis gewijzigd.

  • Er wordt een carnavalsmiddag georganiseerd voor de ouderen die deelnemen aan de huiskamerprojecten in onze gemeente. Daarom sluit het gemeentehuis op donderdag 28 februari om 12:00 uur.  Ook telefonisch is het gemeentehuis vanaf 12:00 uur niet meer bereikbaar
  • Vanwege carnaval is het gemeentehuis op maandag 4 maart en dinsdag 5 maart gesloten (ook telefonisch)
  • Voor werkzaamheden die niet uitgesteld kunnen worden, zoals geboorte- en overlijdensaangiftes, wordt op dinsdag 5 maart de gelegenheid geboden om aangifte te doen tussen 11.00 en 12.00 uur. U kunt dan terecht bij de ambtenaar burgerlijke stand op het gemeentehuis
  • Daarnaast verzoeken we iedereen om tijdens de carnavalsdagen de Nieuwe Markt zoveel mogelijk vrij te houden van geparkeerde auto’s in verband met carnavalsoptochten

Maria Hoop

Antennemast Maria Hoop

Op 12 april heeft in het verenigingsgebouw van Scouting Jeanne d’Arc in Maria Hoop een informatiebijeenkomst plaatsgevonden inzake de voorgenomen plaatsing van een antennemast aan de achterzijde van het scoutingterrein. Het doel van deze mast is om de slechte mobiele dekking in Maria Hoop te verbeteren.

Informatiebijeenkomst

Tijdens de informatiebijeenkomst zijn diverse vragen gesteld met betrekking tot de keuze voor deze specifieke locatie en de gezondheidsgevolgen van antennemasten in het algemeen. Om ook mensen die niet in de gelegenheid zijn geweest naar de bijeenkomst te komen te informeren over deze ontwikkeling zie hier de getoonde presentaties, situatietekeningen en antwoorden op gestelde vragen:

pdf Gestelde vragen (PDF, 38.92 KB)

pdf Presentatie antennes in uw omgeving (PDF, 1.21 MB)

pdf Presentatie informatieavond (PDF, 680.11 KB)

pdf Tekeningen (PDF, 1.47 MB)


Aan de Vlaskuilseweg en Kerkweg in Maria Hoop wordt gewerkt aan een nieuwbouwproject. Acht vitaliteitswoningen in de vorm van een hofje en twee vrijstaande woningen.

Vitaliteitswoningen: comfortabel wonen

De mens krijgt naarmate hij/zij ouder wordt specifieke behoeften op gebied van (dag)licht, akoestiek en binnenklimaat om op een gezonde en veilige manier te kunnen wonen. Vitaliteitswoningen zijn comfortabele woningen die hierin voorzien en beschermd wooncomfort en zorg-op-maat combineren. 


Start bouw en planning

De bouw van de 45+ levensloopbestendige woningen start naar verwachting in de loop van 2019 op de Vlaskuilseweg - Kerkweg in Maria Hoop. De woningen zijn ook geschikt voor gezinnen.


Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de woningen en inschrijven op de website van Antrist. Heeft u vragen over het project? Neem dan contact op met de gemeente.

pdf Verslag info avond woningbouwproject Vitaliteitswoningen Maria Hoop 17 november 2016 (PDF, 31.02 KB)

pdf Presentatie vitaliteitswoningen Maria Hoop (PDF, 3.5 MB)

pdf Bouwtekeningen vitaliteitswoningen Maria Hoop (PDF, 6.43 MB)

Vitaliteitswoningen Maria Hoop