Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De Rijksoverheid heeft om grip op het coronavirus te krijgen een aantal maatregelen genomen. Kijk hier voor de huidige maatregelen. Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover ? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Maria Hoop Kern met Pit

23 januari 2019
Kern met Pit
Het project ‘’De Hoeskamer’’ van Maria Hoop is afgelopen weekend de Limburgse winnaar van Kern met Pit 2018 geworden. De prijs is uitgereikt door gouverneur Theo Bovens in gemeenschapshuis Haaze-Hoof in Ospel.

Wat is Kern met Pit?

Kern met Pit daagt mensen uit om hun droomproject voor de buurt binnen een jaar te realiseren. Het kan om allerlei ideeën gaan: van het opzetten van een buurtmoestuin tot het organiseren van een dorpstoneelstuk. Als het de directe omgeving maar verbetert of een impuls geeft. Is het project binnen een jaar klaar? Dan kunnen de initiatiefnemers het predicaat Kern met Pit en 1.000 euro voor in de pot verdienen.


Winnaar Kern met Pit 2018

Uit twaalf deelnemende Limburgse projecten ging de hoofdprijs van de 40e Kern met Pit editie naar het project de Hoeskamer uit Maria Hoop waar veel vrijwilligers zich het afgelopen jaar hebben ingezet om van een gedateerd verenigingsgebouw een energieneutraal gemeenschapshuis te maken. Bovenop de 1.000 euro en het Kern met Pit predicaat krijgen zij als winnaar ook nog eens 1.500 euro om te investeren in het buurtproject. Nu dingen zij ook mee om de Landelijke Kern met Pit-prijs in de wacht te slepen. Deze uitreiking is op 30 maart in Amersfoort.