Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De Rijksoverheid heeft om grip op het coronavirus te krijgen een aantal maatregelen genomen. Kijk hier voor de huidige maatregelen. Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover ? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Melden doen we met Fixi!

10 mei 2020
fixi burgemeester hessels
Iedereen maakt gebruik van de openbare ruimte in de gemeente. Samen houden we wegen en paden, groenvoorzieningen en parkmeubilair netjes. Ziet u iets wat kapot is, niet goed is onderhouden of iets dat ergens niet thuishoort? Maak dan een melding via het online platform Fixi. Dit kan ook via www.echt-susteren.nl/melden of met de Fixi app op uw smartphone of tablet.

Hoe werkt Fixi?

Fixi is een middel om snel een melding over de openbare ruimte te maken. Denk bij de openbare ruimte aan straten, parken, plantsoenen, bermen, voetpaden, fietspaden en winkelstraten. Dit kan met de Fixi app op uw smart­phone of via www.echt-susteren.nl/melden. Met Fixi verstuurt u de melding, voorzien van een foto en de exacte plaats, direct naar de gemeente. Binnen vijf werkdagen ontvang u een reactie terug via de app of (indien wenselijk) per e-mail. Kan de gemeente uw melding niet oplossen of valt het buiten de taken van de gemeente? Dan krijgt u uiterlijk de 6e werkdag na uw melding bericht over de termijn van afhandeling. Via de app kunt u ook zelf de status van uw mel­ding controleren en ziet u of iemand anders hetzelfde al heeft gemeld. Als het nodig is vraagt de gemeente u om extra informatie over de melding. Fixi is snel, makkelijk en kunt u meteen gebruiken op de plek en het moment dat u iets ziet wat niet deugt of beter kan in deze gemeente.


Wat kunt u allemaal melden?

De problemen die u kunt melden lopen uiteen van het vinden van zwerfafval en schade aan straatmeubilair of verkeersattributen tot overlast van hondenpoep of jongeren en daklozen. Hieronder een aantal voorbeelden van mogelijke meldingen:

  • Een kapot wegdek of losliggende stoeptegel          
  • Niet werkend verkeerslicht of straatverlichting
  • Zwerfvuil / gedumpt afval
  • Een kapot paaltje- of verkeersbord
  • Schade aan een plantenbak, parkbank of speeltoestel
  • Een verstopt riool of verstopte put op gemeentelijk grondgebied
  • Als u last hebt van ongedierte, zoals ratten, muizen, eikenprocessierups en ander ongedierte op gemeentelijk grondgebied
  • Verkeersoverlast of een gevaarlijke verkeerssituatie
  • Achterstallig onderhoud van het openbaar groen

Overlast door bomen of planten op gemeentelijk grondgebied, zoals overhangende of losse takken en uitstekende wortels en onkruid


Download de Fixi app

Met de Fixi app kunt u overal waar u bent, meteen een melding maken. Dan wordt het probleem zo snel mogelijk gefixt. Dit is natuurlijk harstikke handig. Download daarom de gratis app snel via de Google Playstore of via de Appstore. Melden doen we met Fixi!