Vragen over het coronavirus (COVID-19)
Het coronavirus verspreidt zich razendsnel. Om de zorg toegankelijk te houden, moeten we onze contacten tot een minimum beperken. De lockdown en de avondklok blijven tenminste tot en met 20 april van kracht. De avondklok wordt wel iets aangepast. Vanaf 31 maart gaat de avondklok een uur later in om 22.00 uur. Kijk hier voor de maatregelenHier (onder regionale maatregelen) vindt u het 'Intrekkingsbesluit Noodverordening COVID-19' van de Veiligheidsregio Limburg-Noord (18 november 2020). Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Melden van een voorgenomen huwelijk

Wanneer melden?

U meldt uw voorgenomen huwelijk minimaal twee weken voor de trouwdag. De melding is een jaar geldig. Wacht u langer dan een jaar met trouwen? Dan moet u het voorgenomen huwelijk opnieuw melden. Meld het dus niet te laat, maar ook niet te vroeg.


Melden

 • U en uw partner melden beiden het voorgenomen huwelijk in de gemeente waar u gaat trouwen
 • U doet dat door het invullen van het formulier ‘Melding van voorgenomen huwelijk/geregistreerd partnerschap’ dat u achter in de huwelijksbrochure vindt. In deze brochure vindt u alle informatie over trouwen in Echt-Susteren en de benodigde formulieren. U vult samen het meldingsformulier in.

 
 • Stuur het ingevulde en ondertekende formulier, samen met een kopie van de legitimatiebewijzen van uzelf en uw getuigen naar:

Gemeente Echt-Susteren
Team KCC
Postbus 450
6100 AL Echt

Na ontvangst van de melding wordt er contact met u opgenomen om alles door te spreken of een afspraak te maken.


Bijzondere situaties

Overleg in bijzondere situaties eerst met de gemeente over de benodigde stukken. Dat geldt bijvoorbeeld:

 • Als u in het buitenland bent geboren
 • Geen verblijfsvergunning hebt
 • Niet de Nederlandse nationaliteit hebt
 • In het buitenland hebt gewoond
 • Als een vorig huwelijk is ontbonden in het buitenland

Neem zeker enkele maanden voor de melding contact op met de gemeente. Het kan een tijdje duren voor de benodigde stukken uit het buitenland in uw bezit zijn.


Huwelijkssluiting

Hebt u in Echt-Susteren de melding van het voorgenomen huwelijk gedaan? Dan moet u hier ook trouwen. U kiest uw huwelijkslocatie dus al voordat u uw huwelijk gaat melden.


Getuigen

Het is verplicht om getuigen te hebben bij een huwelijk. Dat kunnen twee, drie of vier getuigen zijn. Iedereen boven de 18 jaar mag getuige zijn.


Naamgebruik

Uw naam verandert niet. Wel kunt u de naam van de partner gebruiken. Dit geldt voor beide partners. U regelt het naamgebruik bij de gemeente waar u woont. Dat kan vanaf het moment dat u getrouwd bent. Zie ook onder Naamgebruik.

Bijvoorbeeld: de heer Oudewater trouwt met mevrouw Simons. Hij mag de volgende namen gebruiken:

 • Oudewater
 • Oudewater-Simons
 • Simons-Oudewater
 • Simons

Aan de melding van het voorgenomen huwelijk zijn geen kosten verbonden.