Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De Rijksoverheid heeft om grip op het coronavirus te krijgen een aantal maatregelen genomen. Kijk hier voor de huidige maatregelen. Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover ? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Menswel komt naar je toe deze zomer!

7 juli 2020
Zomertoer Menswel
Welzijnsorganisatie Menswel trekt in de maanden juni en juli door de negen kernen van de gemeente Echt-Susteren.

In contact komen

‘’Het doel van deze toer is om met mensen in contact te komen en te weten wat er allemaal speelt’’, vertelt Dina Wolfs opbouwwerker bij Menswel. ‘’Vaak weten inwoners niet precies wat Stichting Menswel allemaal doet, waar we voor staan en hoe we kunnen helpen,’’ aldus Dina Wolfs. Vooral in tijden van corona werd de drempel om met mensen in contact te komen steeds hoger. Daarom nam Stichting Menswel het initiatief om naar de kernen en de inwoners toe te gaan, het gesprek te voeren en verbindingen te leggen. Wethouder Geert Frische maakte ook gebruik van de gelegenheid om (uiteraard met voldoende afstand) in contact te komen met burgers: ‘’We hebben een prachtig aanbod dat Stichting Menswel samen met de buurthuizen en vrijwilligers organiseert, maar te vaak zien we dat dit nog onbekend is bij veel inwoners. Dit initiatief draagt eraan bij om inwoners op een laagdrempelige manier in contact te laten komen met Menswel, met buurtbewoners en met alle activiteiten die worden georganiseerd. Iets wat juist in deze tijd, steeds belangrijker wordt,’’ aldus Frische.


Planning zomertoer

De caravan heeft al veel kernen bezocht maar komt de komende weken wellicht nog bij u in de buurt van 10.00 uur tot 16.00 uur in:
- Nieuwstadt (Markt) dinsdag 14 juli
- Susteren (Willibrordusstraat) donderdag 16 juli
- Dieteren (Paereplein) dinsdag 21 juli
- Koningsbosch (Koningsplein) donderdag 23 juli
- St. Joost (Plein Kantstraat) dinsdag 28 juli


Meer informatie

U kunt bij de caravan terecht voor ideeën, wensen en vragen over thema’s als burenhulp, vrijwilligerswerk en inzet van vrijwilligers, activiteiten en voorzieningen of gewoon voor een kopje koffie. Meer weten? Neem dan contact op met Dina Wolfs van Stichting Menswel via 0475 48 48 48 of info@menswel.nl